Profiturile industriei din China au intrerupt sirul de sapte luni de pierderi consecutive, in conditiile in care datele arata ca firmele s-au adancit in datorii si stocurile au crescut.

Profiturile au urcat cu 4,8%, de la 120 de miliarde de dolari in inauarie, a anuntat Biroul National de Statistica. Companiile din energie, producatorii si procesatorii de petrol, precum si companiile producatoare de mancare, au condus seria de castiguri in industria chineza, in conditiile in care 28 din 41 de companii au raportat profituri. Anul trecut profiturile industriale au scazut cu 2,3%, scrie Bloomberg, citat de MEDIAFAX.

”Sectorul industrial inca are multe dificultati. In primul rand, este un declin accelerat al profiturilor in sectoarele miniere si ale materiilor prime. In al doilea rand, presiunea stocurilor ramane ridicata, in conditiile in care acestea cresc continuu si nu se vand”, a declarat Biroul de Statistica.

Datoria companiilor chineze a crescut cu 5,5%, la 54.000 miliarde de yuani. Companiile au pe stocuri bunuri insumand 16,5 zile de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.