Imprimarea etichetelor produselor comercializate de retaileri reprezinta unul dintre elementele foarte importante de care magazinele profitabile tin cont pe piata din Romania.

Imprimarea etichetelor reprezinta punctul de pornire al procesului de vanzare al produselor, conform contentinjection.com. Atunci cand designul este foarte atractiv si creativ, produsul induce o impresie pozitiva consumatorilor.

Etichetele trebuie sa fie atractive, originale si potrivite tipului de produs pe care il vor reprezenta la rafturi.

Care este semnificatia imprimarii etichetelor:

1. Personalizarea etichetelor reprezinta cea mai buna solutie pentru gasirea unui sablon de design unic pentru toate produsele companiei. Dupa ce managerul sau detinatorul unui magazin a decis ca vrea sa se deosebeasca de concurenta prin designul etichetelor, el poate apela la un software de editare de pe internet.

Exista, insa, si un dezavantaj major al unei astfel de optiuni: sabloanele care pot fi utilizate si personalizate sunt limitate de optiunile pe care software-ul le ofera, iar concurenta poate apela la acelasi model pentru a eticheta produsele intr-un mod „creativ”.

Solutia este simpla: pentru a evita situatia in care etichetele produselor comercializate sa semene cu alte tipuri de etichete de pe piata, multe companii angajeaza un designer care isi va demonstra creativitatea prin realizarea unor etichete cu aspect unic.

2. Imprimarea originala a etichetelor reprezinta cea mai eficienta si mai ieftina metoda pentru a populariza numele magazinului sau al companiei. Pentru a reusi in acest demers, eticheta trebuie sa fie simpla si foarte clara.

3. Etichetele creative pot genera emotii in randul consumatorilor. Publicul tinta este, astfel, influentat in mod pozitiv de designul etichetelor si devine mult mai predispus in a achizitiona anumite produse. Spre exemplu, culorile galben si portocaliu sugereaza viata si energia si atrag clientii tineri, in timp ce albastrul si verdele ne relaxeaza.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Cum aleg managerii inteligenti o imprimanta de etichete

Alegerea unei imprimante de etichete reprezinta una dintre cele mai eficiente investitii pe care un retailer le poate face in incercarea de a creste notorietatea brandului si de a stimula vanzarile.

Spre exemplu, o imprimanta neperformanta poate da gres in imprimarea codurilor de bare, care devin imposibil de citit cu ajutorul unui cititor de coduri de bare. O astfel de situatie va genera o mare pierdere de timp si de bani pentru retaileri. In schimb, o imprimata de etichete foarte performanta si accesibila ca pret, indiferent daca este o imprimanta industriala, una desktop sau o imprimanta mobila, precum aceste imprimante de etichete, se va dovedi o investitie foarte profitabila inca din prima zi de utilizare.

Inainte de a achizitiona o imprimanta de etichete, cumparatorul trebuie sa-si puna cateva intrebari-cheie, dupa cum noteaza supplychainservices.com:

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

1. Care va fi volumul de lucru al imprimantei?

2. Ce marime vor avea etichetele?

3. Cat de importanta este calitatea vizuala a etichetelor?

4. Cat de rezistent este produsul pe care il cauta?

5. Cat de prietenoasa trebuie sa fie interfata de lucru cu cel care va utiliza imprimanta?

Indiferent care sunt raspunsurile la intrebarile de mai sus, este important de stiut ca imprimantele de etichete sunt, in general, usor de utilizat. Imprimantele desktop sunt ideale pentru companiile care au un volum mic de imprimare pentru produsele comercializate, in timp ce imprimantele industriale sunt folosite pentru volume mari de etichetare, in medii de lucru solicitante si de catre marile magazine si companiile din FMCG.

Ce stiu magazinele si nu stiu clientii

Conform unui studiu realizat in cadrul Departamentului de Studii Administrative al Universitatii din Winnipeg, Canada, citat de lewislabel.com, oamenii decid sa cumpere un produs dupa o interactiune de maximum 90 de secunde cu produsul respectiv. Intre 62 si 90% din cazuri, decizia de cumparare se bazeaza pe preferintele consumatorului cu privire la culori.

Citeste si:
Canon uniFLOW Online: Creșteți productivitatea cu servicii de cloud
Canon uniFLOW Online:...

Managerii inteligenti ai companiilor aplica notiuni clare din psihologia culorilor, inclusiv in modul de etichetare al produselor. Prin urmare, acestia stiu ca designul etichetelor este foarte important si reprezinta un element-cheie in procesul de marketing. Modul in care arata etichetele produselor influenteaza deciziile de cumparare ale potentialilor consumatori, care nu constientizeaza impactul pe care etichetele il au asupra comportamentului lor in interiorul unui magazin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.