Salariul unui absolvent de facultate aflat la inceput de cariera poate ajunge la circa 1.000-1.200 de lei net pe luna atunci cand se angajeaza intr-un centru de tip business process outsourcing sau intr-un call center, potrivit datelor de pe piata de recrutare.

Angajatorii de acest tip cauta in special cunoscatori de limbi nordice, cum ar fi olandeza, daneza, suedeza, norvegiana, numarul persoanelor care vorbesc aceste limbi fiind destul de limitat in Romania, dar cauta si vorbitori de limbi regionale cum sunt sarba, croata, bulgara sau albaneza.

„Romania este centrul de coordonare sau deservire al regiunii pentru multe companii. Desi exista posturi deschise si pentru vorbitorii de limbi precum chineza sau japoneza, ponderea acestora intre profilurile cautate este extrem de redus, predominand limbile din spatiul european“, a declarat Cristina Jurconi, manager in cadrul agentiei de resurse umane Manpower.

In ultimii ani s-a observat si scaderea numarului de vorbitori de germane, companiile gasind tot mai greu tineri care sa vorbeasca fluent limba, scrie MEDIAFAX.

„In prezent, fluenta intr-una sau mai multe limbi straine continua sa fie printre abilitatile cerute de angajatori, pe fondul multiplicarii numarului de centre de contact, centre de servicii partajate si de companii specializate in externalizarea proceselor de business, dar si ca urmare fireasca a relatiilor de business internationale si a nevoii de accesare si actualizare a informatiilor profesionale“, mai spune Cristina Jurconi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.