In acest moment, mai ales in Romania, dezvoltatorii software sunt la mare cautare. Practic, pe aceasta piata nu exista somaj. Totusi, cei care lucreaza in domeniu se tem ca si-ar putea pierde joburile pe masura ce inteligenta artificiala se dezvolta, informeaza Go4it.

Un sondaj realizat de Evans Data Corp., la care au participat 550 de dezvoltatori din toata lumea, arata ca 29% dintre acestia se tem ca vor fi inlocuiti de inteligenta artificiala. Alti 23% dintre respondenti se tem ca platforma pe care sunt specializati va deveni invechita, iar 14% se tem ca noua tehnologie in care s-au specializat nu va deveni populara pe piata.

Totusi, majoritatea participantilor (80%) la sondaj cred ca robotii si inteligenta artificiala vor imbunatati viata oamenilor, scrie MEDIAFAX.

Un studiu realizat de Universitatea Oxford, intitulat "The Future of Employment", arata ca, intr-adevar, inteligenta artificiala ar putea inlocui multi dezvoltatori software pe termen mediu si lung.

Se estimeaza ca pana in 2030 utilizarea robotilor, in scopuri private si comerciale, va creste cu peste 2.000%, iar piata va ajunge la o valoare de 190 de miliarde de dolari. Mai mult, o echipa de cercetatori a estimat anul trecut ca, in urmatorii zece ani, jumatate din locurile de munca ocupate de oameni vor fi preluate de roboti si inteligenta artificiala, potrivit Go4it.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.