Daca vrei sa investesti bani intr-un business in Romania, trebuie sa eviti cateva greseli pe care aproape orice antreprenor le face la un moment dat.

Investitia banilor este diferita de investitia inteligenta a banilor. Uneori, o simpla nuanta face diferenta dintre un business dezastruos si unul de succes. Ai nevoie de o strategie si trebuie sa fii disciplinat, rabdator si vigilent, conform wikihow.com.

Iata cinci sfaturi foarte utile care te vor ajuta sa eviti greselile pe care aproape fiecare antreprenor le face la un moment dat:

1. Asigura-ti afacerea

Daca nu esti sigur ca investitia ta va fi una de succes, ai putea pierde cu usurinta banii pe care i-ai avut la dispozitie. Exista, insa, o solutie la care apeleaza din ce in ce mai multi antreprenori din Romania, care sunt constienti de riscurile la care se expun in prezent si iau masuri de siguranta pentru a avea certitudinea ca investitia lor va rezista in timp.

2. Urmareste-ti propriile atitudini vizavi de investitii

Indiferent daca esti sau nu constient de asta, atitudinea ta este cea care te va determina sa faci investitii bune sau mai putin fericite. Insa una dintre atitudini este recunoscuta ca fiind cauza principala a esecului: increderea prea mare in capacitatile tale antreprenoriale. O astfel de incredere te-ar putea determina sa iei decizii care nu sunt lucide si te-ar putea face nepasator in fata potentialelor pericole, noteaza site-ul 123abc.co.nz.

3. Nu uita ca diversificarea portofoliului este esentiala

Multi investitori, chiar si cei experimentati, cad frecvent in capcana lipsei diversificarii produselor si activitatilor. Diversificarea este necesara in prezent, cand economia devine din ce in ce mai instabila si mai putin predictibila. Un manager inteligent trebuie sa-si diversifice investitiile. O astfel de abordare a businessului are menirea de a creste profitul companiei prin investitii in domenii variate care raspund in mod diferit la aceleasi evenimente economice, conform investopedia.com. Diversificarea reprezinta un colac de salvare care iti permite sa nu te bazezi pe un singur produs sau serviciu, indiferent cat de performant pare in prezent.

4. Nu te bloca in investitii neperformante

O alta greseala pe care o fac multi antreprenori este perseverenta in directia unor investitii care s-au dovedit a fi neprofitabile. Pentru a evita o astfel de greseala, cheltuieste o mica suma din profit (spre exemplu 20%) pentru a invata mai multe lucruri despre investitiile profitabile si pentru a castiga, astfel, un plus de experienta care va genera o crestere a mobilitatii si versatilitatii tale in mediul de afaceri.

Citeste si:
Lora și Ionuț Ghenu, planuri serioase pentru 2024: „Doamne ajută,...
Lora și Ionuț Ghenu, planuri...

5. Fii mereu la curent cu noutatile de pe piata pe care activezi

Multi antreprenori nu se mai informeaza cu privire la noutatile de pe piata pe care activeaza de indata ce compania lor devine profitabila. Aceasta este, insa, o mare greseala, deoarece predictibilitatea pietei a devenit aproape un lux in secolul XXI, iar informarea constanta cu privire la ultimele noutati si trenduri este absolut necesara pentru a avea business de succes, dupa cum aflam si de pe wgu.edu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.