Numarul turistilor care au vizitat Grecia a crescut anul trecut cu 7,1%, la nivelul record de 23,6 milioane, in timp ce veniturile inregistrate de sectorul de profil au urcat cu 6%, la 14,2 miliarde de euro, de asemenea un maxim istoric.

Veniturile generate de turistii americani au consemnat un avans semnificativ, de 44% comparativ cu anul 2014, si au ajuns la un record de 945,6 milioane de euro, in timp ce incasarile aduse de turistii britanici au avansat cu 30,5%, la peste 2 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de Banca Greciei si citate de MEDIAFAX.

Deprecierea euro in fata altor valute a crescut atractivitatea Greciei, dar si a altor state din zona euro, pentru turistii din SUA si Marea Britanie. Crestere au inregistrat anul trecut si veniturile generate de turistii sositi din Germania, in urcare cu 13,6%, la 2,26 miliarde de euro, in timp ce francezii au lasat in Grecia 1,2 miliarde de euro, cu 6,6% mai mult comparativ cu 2014.

Incasarile de pe urma turistilor din Rusia s-au prabusit, insa, anul trecut, cu un declin de 63%, la 425,5 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.