ArcelorMittal, proprietarul combinatului de la Galati, vrea sa atraga de la investitori 3 miliarde dolari prin vanzarea de actiuni, pentru consolidarea situatiei financiare.

Familia Mittal, actionarul care controleaza cel mai mare producator de otel din lume, va subscrie in cadrul emisiunii de actiuni suma de 1,1 miliarde de dolari, la care are dreptul, in contextul dificultatilor de pe piata otelului, care au cauzat in trimestrul patru o pierdere de aproape 7 miliarde dolari, potrivit publicatiei americane Wall Street Journal , citate de MEDIAFAX.

Lakshmi Mittal este presedinte si director general al grupului. La finele anului trecut, familia Mittal acontrola 39,4% din actiunile ArcelorMittal. De asemenea, compania va vinde o participatie de 35% pe care o detine la producatorul spaniol de componente auto Gestamp Automoción, pentru aproximativ 1 miliard de dolari, parte a programului de reducere a indatorarii companiei.

Producatorul de otel vrea sa-si reduca indatorarea de la 15,7 miliarde de dolari la finele lunii decembrie la mai putin de 12 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.