Compania americana Apple a fost condamnata de instanta sa plateasca 625 milioane dolari, pentru incalcarea unor patente.

Compania Apple a fost condamnata de instanta din SUA sa plateasca 625,6 milioane de dolari, intr-un proces in care a fost acuzata de catre VirnetX Holding ca a incalcat mai multe patente pentru functii de comunicare ale iPhone, iPad si altor dispozitive, potrivit Wall Street Journal, citat de MEDIAFAX.

VirnetX a acuzat in 2010 Apple ca FaceTime si o functie legata de retele private virtuale (virtual private networks -VPN) incalca patentele companiei. Un reprezentant al Apple a declarat ca producatorul iPhone intentioneaza sa faca apel la decizia justitiei. Actiunile VirnetX au crescut cu 30% in timpul sedintei de tranzactionare, iar ulterior, in operatiuni cu instrumente derivate, titlurile au avansat cu 89%.

VirnetX este o companie care obtine cea mai mare parte a veniturilor din licentierea patentelor pe care le are in portofoliu. In mai 2010, VirnetX a obtinut despagubiri de 200 de milioane de dolari intr-o disputa cu Microsoft, legata de tehnologia VPN.

"Aceasta reprezinta o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.875.000 euro, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu aceasta suma in dauna bugetului de stat concomitent cu obtinerea unui avantaj patrimonial de catre suspectul Simu Horia si alte persoane, beneficiare ale drepturilor litigioase", a considerat DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.