vPretul petrolului a crescut joi cu 8%, peste 35 de dolari pe baril, pe fondul speculatiilor de pe pietele financiare ca tarile membre ale OPEC si Rusia, cei mai mari producatori la nivel global, ar putea coopera pentru reducerea productiei.

Revenirea cotatiei titeiului s-a accelerat in aceasta saptamana alimentata de asteptarile investitorilor pentru un acord care sa diminueze presiunea masiva de pe piata petrolului, unde in prezent oferta este mai ridicata decat cererea.

Ministrul Energiei, Alexander Novak, a declarat ca Arabia Saudita a propus scaderea productiei cu pana la 5% de catre fiecare dintre statele care ar fi parte la intelegere, pentru a sustine pretul. Petrolul Brent se afla in urcare cu 2,03 dolari, la 35,13 dolari, in jurul orei 14:25 GMT, in crestere cu peste 6%, dupa un avans de 4,1% miercuri. Un maxim al sedintei de joi, de 35,84 dolari pe baril a marcat cel mai ridicat nivel pentru petrol incepand din 6 ianuarie, si reprezinta un avans de 8% fata de ziua anterioara.

Pretul petrolului de pe piata din SUA a crescut cu 1,82 dolari, la 35,13 dolari, urmand unui avans de 2,7% in ziua anterioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.