Fiecare sezon are specificul sau in materie de trenduri de cumparaturi, iar romanii pot face achizitii foarte profitabile, dar si alegeri mai putin inspirate.

Luna ianuarie a venit si ea la pachet cu o serie de chilipiruri, iar un cumparator cu spirit practic poate face adevarate afaceri daca stie ce produse sa achizitioneze si ce ar trebui sa evite atunci cand intra intr-un showroom sau intr-un magazin.

Iata cele mai profitabile achizitii din luna ianuarie:

1. Echipamente sport

Daca ti-ai propus sa slabesti sau sa faci mai mult sport in 2016 pentru a avea o buna conditie fizica, acum este momentul sa investesti in echipamentul sportiv.

„Retailerii profita de dorintele pe care oamenii si le pun de Anul Nou cu privire la stilul de viata si vin pe piata cu oferte la echipamentele sport”, a declarat expertul in comportamentul consumatorilor Benjamin K. Glaser, intr-un articol postat pe site-ul Deal News.

Totodata, cererea pentru astfel de produse este mult mai mica in luna ianuarie si in celelalte luni de iarna decat primavara si vara, deoarece retailerii fac lichidari de stocuri in asteptarea noilor modele de echipamente sportive.

2. Gadgeturi si televizoare

In primavara acestui an vor fi lansate pe piata noile modele de telefoane mobile, de gadgeturi sportive si de televizoare inteligente. In luna ianuarie se constata, in fiecare an, o scadere a preturilor produselor din actuala generatie, insa televizoarele cu ecran plat sunt cea mai buna afacere a momentului, conform publicatiei today.com.

3. Materiale de constructie

In lunile de iarna, oferta de produse necesare lucrarilor de constructie este similara cu cea inregistrata in timpul verii, insa cererea este mult mai mica. Temperaturile de afara isi spun cuvantul, iar cei mai multi oameni evita sa-si renoveze locuintele sau sa demareze lucrari in curte, motiv pentru care retailerii cauta metode sa incurajeze planificarea reparatiilor sau a imbunatatirii constructiilor.

Acesta este si motivul pentru care materialele de constructie au preturi foarte accesibile in timpul iernii. Cele mai profitabile in acest moment sunt materialele de constructie pentru proiectele de exterior. Un exemplu de astfel de material este plasa de gard, disponibila la un pret foarte accesibil, dupa cum vedem la arabesque.ro. Aceasta poate fi depozitata in orice conditii si folosita la imprejmuiri, atunci cand vremea de afara permite demararea lucrarilor.

Citeste si:
Mai mulți bani pentru pensionari. Cine sunt bătrânii care vor primi...
Mai mulți bani pentru...

4. Haine si accesorii

Magazinele incearca sa lichideze stocurile cu produse care au ramas dupa sezonul cadourilor. Ofertele si reducerile de pret sunt tot mai numeroase si valabile chiar in cazul bijuteriilor si a parfumurilor. Totodata, luna ianuarie este propice pentru a achizitiona o haina de iarna, deoarece cele mai multe achizitii au avut loc in lunile noiembrie si decembrie, lasand in urma produse de calitate, la preturi convenabile. Tot ianuarie este luna ideala pentru a cumpara costume, conform publicatiei time.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.