Cata vreme adopti o atitudine flexibila fata de trasaturile tale iti poti schimba personalitatea. Totul depinde de sistemul tau de convingeri.


Cu atitudinea potrivita poti ajunge departe. Aceasta este mentalitatea invingatorului care obtine in cele din urma ceea ce isi doreste. Cel putin asta sustine psihologul Carol S. Dweck.

In cartea sa ”Mindset: The New Psychology of Success”, Dweck insista asupra faptului ca pentru a putea contribui la dezvoltarea anumitor trasaturi fie ca apartin sau nu personalitatii tale trebuie sa ai grija ce conceptii iti formezi in ceea ce priveste capacitatea ta de a progresa.
Asuma-ti responsabilitatea pentru convingerile tale

Fiecare convingere legata de un anumit aspect din viata ta iti poate influenta modul in care percepi realitatea. Cu alte cuvinte, tu alegi ideile in care crezi fapt care te determina sa iti reprezinti mental lumea in functie de acestea. Astfel ai puterea de a-ti limita potentialul sau de a obtine succesul mult dorit.

Ceea ce trebuie sa iti amintesti este ca toate actiunile tale depind de aceste convingeri. Gandurile tale nu au un caracter pasiv. Ele sunt dinamice intrucat te determina sa actionezi intr-un anumit fel iar rezultatele au la randul lor un impact asupra acestor convingeri.

Citeste mai mult pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.