Discutiile despre bani si salariu nu sunt cele mai potrivite subiecte de conversatie, mai ales daca te afli la un interviu si managerul te intreaba ce suma castigi in momentul de fata, potrivit Business Insider.



De ce? Unul dintre motivele pentru care aceasta intrebare este una capcana este faptul ca, daca ar fi dispus sa iti ofere o suma mai mare decat cea pe care o castigi tu in prezent, dar afla salariul tau, o sa iti propuna o oferta mult mai mica decat voia initial, dar mai mare decat castigi in momentul de fata. Deci, pierzi.

In final, ideea de a-i povesti unui strain ce venituri ai este una ciudata si inconfortabila. Totusi, ea este pusa de multe ori in interviurile de angajare. Prin urmare, cum raspundem?

1. Fii informat

Du-te la interviu inarmat cu toate cunostintele despre nivelul salarial al pozitiei dorite. Ia-ti informatiile de pe site-urile specializate in aflarea salariilor sau de pe retelele de socializare precum LinkedIn. De asemenea, poti vorbi cu persoane din companie sau care obisnuiau sa lucreze in firma respectiva.

2. Deviaza

Poti sa te joci putin, ramanand insa diplomat. De exemplu, poti spune in felul urmator: „Sunt flexibil in privinta salariului. Pozitia si posibilitatea de a avansa sunt mult mai imporante pentru mine decat remunerarea. Ati fi dispus sa-mi impartasiti salariul pe care il aveti in minte pentru aceasta pozitie?”

Citeste mai mult pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.