Aplicatia pe mobil myRO, destinata tuturor romanilor din strainatate, a fost lansata de tineri care au parasit Romania si isi propune sa le usureze viata de zi cu zi compatriotilor care locuiesc in alte tari.

Aplicatia myRO a fost lansata de un start-up romanesc care isi propune sa raspunda unei nevoi primare identificate de toti cei ce pleaca in strainatate: "Pe cine suni cand ai nevoie de ceva?".

"Ai nevoie de un doctor, avocat, mecanic sau contabil in strainatate, cu siguranta iti e mai usor sa lucrezi si sa negociezi cu un roman. Exact asa s-au gandit si Alina Balatchi impreuna cu Radu Ailincai, fondatorii aplicatiei myRO. Impreuna cu o echipa de profesionisti cu profiluri diverse, dar cu aceleasi nevoi, au inceput dezvoltarea aplicatiei MyRO, care-si propune sa fie un loc de intalnire al cererii si ofertei de servicii oferite si utilizate de romanii din diaspora pentru conationali, in cat mai multe tari in care exista o comunitate considerabila", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

In prezent, aplicatia myRO are doar cateva sectiuni (servicii, anunturi si evenimente), insa a fost conceputa intr-un mod flexibil si poate fi adaptata celor mai diverse cerinte. Oricine acceseaza myRO si isi creeaza un cont are posibilitatea de a inregistra si publica propriul serviciu sau anunt.

"Se doreste a fi un loc de intalnire al serviciilor disponibile deocamdata pe site-uri si social media pentru diversele comunitati romanesti din strainatate. Vrem sa ajutam diaspora romaneasca si sa o aducem mai aproape, printr-o aplicatie moderna si extrem de utila", spune Bianca Ionita, marketing manager la myRO.

Aplicatia, disponibila atat pe Google Play, cat si in App Store, a fost descarcata deja de mai mult de 5.000 persoane si numarul de utilizatori inregistrati si activi este de peste 400.

Echipa care a creat aceasta aplicatie a ajuns la 28 membri, in mare parte profesionisti romani care lucreaza in diferite arii de business din Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA si Japonia.

myRO preconizeaza ca numarul descarcarilor va depasi 750.000 in urmatorii trei ani in toate tarile vizate - cele in care numarul de romani depaseste 5.000 de persoane -, reprezentand aproximativ 20% din numarul romanilor plecati in strainatate.

Citeste si:
Cu ce lider se întâlnește Vladimir Putin în prima sa vizită în...
Cu ce lider se întâlnește...

In ceea ce priveste generarea de venituri, pentru moment, proiectul isi propune "sa se hraneasca" cu energia echipei ce vine cu un background variat si o expertiza in business dezvoltata in diverse domenii. In cativa ani, cand comunitatea myRO va evolua intr-o platforma utila si din ce in ce mai accesata, echipa care a dezvoltat aceasta aplicatie isi va pune si problema generarii de venituri, potrivit comunicatului.

Echipa myRO este formata din tineri care lucreaza in domenii ca banking, IT, trading, marketing, consultanta si design din companii multinationale. Echipa crede, de asemenea, ca este important sa contribuie la schimbarea imaginii diasporei, care este perceputa ca o masa de migranti.

"In prezent, incercam sa extindem ideile si proiectele grupului si spre alte piete. De exemplu, am lansat recent varianta dedicata comunitatii poloneze din diaspora, myPL. Ne propunem ca si alte comunitati sa aiba acces la aplicatii asemanatoare, urmarind bineinteles o grafica a migratiei. In acest sens, studiem oportunitatile create de valul recent de imigranti vorbitori de limba araba, care au ajuns in Europa de est si in Germania", spune Bogdan Gogu, Senior Advisor al companiei care a dezvoltat aplicatia.

Citeste si:
Cum și-a ales What s Up numele de scenă. Marius Moga s-a îndoit de...
Cum și-a ales What s Up...

Cu sediul in Londra, Opes Ltd., compania sub umbrela careia a fost dezvoltata aplicatia, a fost infiintata la initiativa unui grup de profesionisti romani si acopera, prin proiectele promovate, diferite arii de business: financiar, consultanta, real estate, recrutare, IT, organizari evenimente si fashion.

Aplicatia poate fi descarcata cautand myRo in App Store, Google Play si accesand linkurile de pe www.opes.co.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.