Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitala au inregistrat in luna octombrie usoare cresteri in zona de centru-nord, de aproximativ 1%, in timp ce in est, sud si vest acestea s-au mentinut la acelasi nivel, potrivit unei analize homefinders.ro.

Proprietarii apartamentelor din centrul si nordul Bucurestiului au solicitat un pret mediu de 68.000 de euro in luna octombrie. De partea cealalta, preturile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud si vest s-au stabilizat in jurul valorii de 51.479 de euro, cu 21 de euro mai mica decat in septembrie.

Pe tipuri de apartamente, cele de doua camere, situate in zona de centru-nord, au inregistrat o crestere a preturilor solicitate de 3,63% comparativ cu luna septembrie, pretul mediu fiind de 57.000 de euro. Acelasi tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Capitalei, are un pret mediu solicitat de 43.000 de euro, cu 4,44% mai mic decat in septembrie.

O alta scadere a pretului solicitat o inregistreaza apartamentele de trei camere aflate la revanzare, atat din zonele marginase, cat si din cele de nord sau centru. Un apartament de trei camere dintr-o zona centrala sau de nord valoreaza, in medie, 75.000 de euro, cu 2,72% mai putin decat valoarea solicitata in septembrie. De partea cealalta, in zonele de est, sud si vest ale Bucurestiului, pretul mediu solicitat de proprietari pentru un apartament cu trei camere este de 59.900 de euro, cu 1,8% mai mic decat acela din septembrie.

In schimb, proprietarii apartamentelor de patru camere, situate in zonele semicentrale, centrale si de nord ale Bucurestiului, au solicitat in octombrie preturi cu 11,67% mai mari decat in septembrie. Valoarea medie a unei astfel de locuinte se ridica la 110.000 de euro. Apartamentele de patru camere sunt singurele locuinte pentru care si proprietarii din zonele marginase ale Capitalei au crescut pretentiile in luna octombrie. Acum, se solicita un pret mediu de 71.500 de euro, cu 1.500 de euro mai mult decat in septembrie.

In ceea ce priveste numarul de apartamente de doua, trei sau patru camere disponibile la revanzare in luna octombrie, acesta a scazut cu 18,79%, comparativ cu septembrie, scrie MEDIAFAX.

Apartamentele de doua camere au cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revanzare, respectiv 52,74%. La polul opus se afla apartamentele de patru camere, pentru care, in octombrie, au fost disponibile oferte intr-un numar mic, 194, cele mai multe regasindu-se in zona de centru-nord.

Citeste si:
Dan Negru, șoc într-un supermarket din București: Prețul...
Dan Negru, șoc într-un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.