Mentinerea pretului titeiului la un nivel redus pe o perioada lunga ar determina o scadere a investitiilor OMV Petrom in activitatile de upstream si anii viitori, cu o rata anuala de 25-35% fata de 2014,astfel ca este posibila o diminuare a productiei de hidrocarburi a companiei cu pana la 4% pe an.

"Un mediu de piata cu preturi scazute ale titeiului pe o perioada prelungita ar putea determina reducerea mediei anuale de investitii in Upstream cu aproximativ 25-35% fata de 2014. In consecinta, pe termen mediu, productia de hidrocarburi in Romania ar putea scadea in medie cu pana la 4% pe an", arata OMV Petrom, in raportul privind rezultatele din primele noua luni.

Compania va face in acest an investitiide aproximativ un miliard de euro, in scadere cu 30% fata de cele din 2014, din care peste 85% vor fi dedicate proiectelor din upstream. Pretul titeiului Ural a scazut in trimestrul al treilea la sub 50 de dolari pe baril, jumatate din cotatia din aceeasi perioada a anului trecut.

Productia de hidrocarburi a OMV Petrom s-a mentinut stabila fata de anul precedent, ca urmare a investitiilor si descoperirilor anterioare, care au compensat declinul natural si nivelul actual redus al investitiilor, scrie MEDIAFAX.

OMV Petrom a avut la noua luni un profit net de 991 milioane lei (223,1 milioane euro), in scadere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si pierderi in trimestrul al treilea, vanzarile coborand in ianuarie-septembrie cu 16%, la 13,62 miliarde lei (3,06 mld. euro), ca urmare a evolutiei pretului titeiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.