Irina Radu, directorul general interimar al SRTv, spune, intr-un mesaj adresat angajatilor institutiei, ca TVR trebuie recreat pentru public, nu pentru oficialitati si politicieni, si ca prioritatea sa este ca Televiziunea Romana sa conteze pe piata si ca salariatii sa isi salveze locurile de munca.

Irina Radu, care, pe 23 septembrie, a fost numita director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) de plenul Parlamentului, le-a adresat recent un mesaj angajatilor Televiziunii Romane.

In acest mesaj, care a fost obtinut si de agentia MEDIAFAX de la surse din Televiziunea Romana, Irina Radu le-a spus colegilor sai in ce fel de TVR ar vrea ea sa lucreze.

"TVR-ul meu este simpatizat si, de ce nu, chiar iubit de oameni - si de cei dinauntru si de telespectatori. Emisiunile sunt cunoscute, urmarite, asteptate, comentate; lumea vorbeste despre ele zicand: «am ce vedea la TVR»", spune Irina Radu.

Potrivit acesteia, o televiziune de succes se poate face numai cu reguli clare, cu foarte multa munca, cu bani, cu prime si sanctiuni, cu talent si buna-credinta.

Pentru a ajunge la acel TVR, Irina Radu le-a propus angajatilor Televiziunii Romane cateva puncte.

"TVR trebuie recreat pentru public, pentru milioane de romani, nu pentru oficialitati, politicieni, organisme etc.", a spus Irina Radu, precizand, totodata, ca "misiunea TVR este, alaturi de alte institutii, sa faca din Romania o tara mai buna" si ca "romanii au nevoie de TVR pentru a-si cunoaste si pastra valorile, traditiile, educatia".

"Angajatul TVR realizeaza emisiuni pentru public, nu pentru el insusi, familia si prietenii lui; publicul nostru este cel mai important. Ne ghidam dupa constiinta si educatia noastra si nu ne lasam influentati de oameni mici, care au timp de vorbe multe si nu au lasat nimic in urma in TVR. Televiziunea Romana a suferit destul de pe urma scandalurilor si conflictelor care ne-au consumat mai multa energie decat propria noastra munca. Colegii nostri sunt partenerii nostri, nu dusmanii nostri", afirma Irina Radu.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Ea mai spune ca atmosfera in TVR trebuie sa se schimbe: "Suntem aici pentru ca dorim, nu pentru ca ne obliga cineva". "Munca noastra trebuie rasplatita si respectata, nu ne lasam intimidati de persoane care trec, din intamplare, prin curtea noastra", adauga ea.

Totodata, Irina Radu spune in mesajul adresat angajatilor TVR ca in Televiziunea Romana "se mai poate fabrica succes". "Exista oameni care inca pun televiziunea pe primul loc in viata lor, adevarati profesionisti - in ei am incredere ca pot schimba ceva. Daca TVR este ajutata sa depaseasca acest moment dramatic, asa cum speram, inseamna ca noi, cei din interior, trebuie sa dovedim ca nu se vor repeta vechile greseli", spune Irina Radu.

Ea precizeaza ca acestea sunt gandurile cu care isi propune sa gaseasca impreuna cu angajatii TVR "calea corecta pentru public si pentru institutie". "Prioritatea mea este sa contam pe piata si sa ne salvam locurile de munca", subliniaza Irina Radu. In acelasi mesaj, Irina Radu prezinta si cateva chestiuni concrete pe care si le propune, alaturi de angajatii televiziunii publice si de echipa pe care o va forma.

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...

Intre aspectele la care face referire Irina Radu se numara "finalizarea analizei financiare si a planului de redresare economica a TVR" si "definitivarea echipei manageriale, chiar daca provizorie (atat permite legea)".

Comunicarea transparenta de date catre salariati si receptionarea de idei si propuneri (realiste, nu teoretice) din partea lor este un alt aspect la care face referire Irina Radu. "Cei care au ceva de spus trebuie sa o faca, iar cei care primesc propunerile trebuie sa le discute", afirma Irina Radu, vorbind si despre aplicarea unui sistem de bonusuri, transparent si motivat, dar si despre introducerea sistemului de Raport lunar de activitate.

In plus, Irina Radu spune ca are in vedere rezolvarea "unor probleme grave si urgente ale institutiei". "Chiar daca - pe moment - veti avea impresia ca nu organizez audiente si nu va fac dreptate, acum, cand sperati cu totii ca eu sa corectez greseli vechi si noi. Nu se pot repara in cateva luni toate greselile si nedreptatile din ultimii 25 de ani...", le mai spune Irina Radu angajatilor televiziunii publice.

Citeste si:
Plenul, reunit pentru numirea consiliilor de administraţie ale SRTV...
Plenul Parlamentului se...

Pe de alta parte, Irina Radu isi propune realizarea unei campanii de explicare a situatiei TVR: "Pentru ca avem cel mai important mijloc de comunicare, televiziunea".

Pregatirea unei grile de decembrie care sa readuca telespectatorii TVR, macar la nivelul lui decembrie 2013, este un alt obiectiv pentru Irina Radu.

Irina Radu vorbeste in mesajul sau si despre mentinerea unei relatii speciale cu European Broadcasting Union - EBU (asociatia televiziunilor publice din Europa, n.r.). EBU "si-a manifestat sustinerea si ne-a dovedit sprijinul" prin vizita din 13 octombrie a directorului general, Ingrid Deltenre, precizeaza Irina Radu.

Totodata, Irina Radu ii asigura pe angajatii TVR ca implicarea sa la Televiziunea Romana nu va fi una "de interimat".

"Din motive de interimat (care mai poate dura o luna sau maxim cinci), planurile mele nu se pot face pe termen prea lung, dar va garantez ca atitudinea si implicarea mea nu vor fi de «interimat»! Va rog, colegial, sa ne ajutam reciproc, dand televiziunii noastre o sansa, chiar daca exista tentatia de a incasa diferite sume de bani etc.; actiunile dumneavoastra pot ajuta televiziunea sau o pot distruge definitiv. Ajunge sa plece dintre noi un singur semnal ca ne-ar pasa mai mult de momentul prezent si de propriul buzunar, decat de viitorul tuturor, si decizii foarte triste pentru noi toti - deocamdata in stare de zvonuri sau pareri, s-ar putea materializa. Sa nu ne grabim sa ne rezolvam propriile probleme, lasand pe planul doi institutia, pentru ca ar fi o rezolvare pe termen scurt. Daca vom reusi sa trecem de acest moment, se va deschide in fata TVR o fereastra de oportunitate cum nu am mai avut de ani de zile; publicul ne asteapta si cred ca ne-a asteptat destul", mai spune Irina Radu, care le multumeste totodata angajatilor TVR pentru mesajele lor. "Imi doresc sa intoarcem impreuna vremurile bune", concluzioneaza Irina Radu.

Citeste si:
Irina Radu, dupa demiterea de la conducerea SRTV: Va veni ziua in...
Irina Radu, dupa demiterea de...

Fostul Consiliu de Administratie al SRTv, care a fost condus de presedintele-director general Stelian Tanase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odata cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Romane pe anul 2014. In aceeasi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu, directorul de programe al TVR, in functia de director general interimar al SRTv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.