Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, anticipeaza pierderi de 6,2 miliarde de euro in trimestrul al treilea, ca urmare a reevaluarii in scadere a activelor operatiunilor de investment banking si private banking cu 5,8 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Banca va prezenta rezultatele financiare din trimestrul al treilea la sfarsitul acestei luni, cand va anunta si schimbari importante de strategie. Deutsche Bank a precizat ca cea mai mare parte a revizuirii valorii activelor este determinata de inasprirea reglementarilor.

Constrangerile asupra profitabilitatii si obligativitatea de crestere a rezervelor de capital vor face ca banca de investitii, inclusiv divizia Bankers Trust, cumparata in 1999, sa nu mai inregistreze profit la nivelul din trecut, scrie MEDIAFAX.

Analistii considera ca reevaluarea in scadere a activelor este o recunoastere a realitatii si o incercare de a crea conditiile pentru performante viitoare. In reevaluare sunt incluse si costuri la divizia de retail Postbank, la care Deutsche Bank vrea sa renunte. Banca a mai alocat si 1,2 miliarde de euro pentru costurile legate de litigii.

Cele mai mari banci europene incearca sa echilibreze cresterea lenta de pe pietele locale cu reglementarile mai stricte de pe pietele din Europa si Statele Unite, care le-au redus profiturile, in timp ce bancile americane aplica o strategie de dezvoltare agresiva in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.