Microsoft a lansat marti seara primul laptop produs de companie, Surface Book, cu care vrea sa atraga utilizatorii in ecosistemul cloud si despre care sustine ca este cu 50% mai rapid ca Apple McBook Pro.

Prin Surface Book, care costa 1.499 de dolari, Microsoft o ia inaintea unor producatori consacrati de echipamente, ca Hewlett-Packard si Dell, care construiesc de mult timp PC-uri pentru sistemul de operare Windows.

Microsoft, care a lansat in cadrului evenimentului organizat seara trecuta doua noi smartphone-uri, o noua tableta Surface si un dispozitiv purtabil imbunatatit, mizeaza ca prin introducerea unui laptop premium va atrage clienti pentru ecosistemul cloud al companiei, scrie MEDIAFAX.

Este un efort prin care Microsoft vrea sa devanseze Apple si Google, care au lansat recent dispozitive mobile premium. Surface Book, cu un ecran cu o diagonala de 12,3 inci, este primul laptop produs de Microsoft si a doua categorie de dispozitive destinata companiilor lansata de grup. Prima categorie lansata deja este gama de tablete Surface.

“Odata cu revolutia mobila si concurenta venita din partea Apple si Google, Microsoft era in pericol. Trebuia sa devina o companie complet integrata, pentru a crea dispozitive care sa ii sustina dezvoltarea in continuare”, a declarat Pat Moorhead, fondatorul companiei de consultanta MoorInsights Strategy.

Laptopul marcheaza un progres notabil pentru Microsoft, care vrea sa creasca vanzarile de produse software, a adaugat Moorhead.

“Despre asta este vorba. Sa atraga mai multi oameni care utilizeaza Microsoft 365, OneDrive si Windows 10”, considera analistul.

La evenimentul de marti, Microsoft a anuntat ca a atras peste 10 milioane de utilizatori pentru Windows 10, de la lansarea sistemului de operare la sfarsitul lunii iulie, o lansare monumentala comparativ cu Windows 8, considera Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets. Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, are ca obiectiv obtinerea unor venituri de 20 de miliarde de dolari din serviciile cloud, pana in iunie 2018, fata de 6 miliarde de dolari in acest an. Nadella spera ca dispozitivele premium vor contribui la adoptarea noilor softuri, iar prin comparatia directa a Surface Book cu Macbook Pro grupul nu a ascuns acest lucru, sustinand ca laptopul cu sistemul de operare Windows este cu 50% mai rapid.

Citeste si:
Președintele Iohannis încurajează o prezență cât mai activă în...
Președintele Iohannis...

“Dispozitivul este un competitor puternic al MacBook si un inlocuitor clar pentru dispozitivele mai voluminoase care functioneaza cu Windows”, a declarat J.P. Gownder, analist principal la Forrester Research.

O provocare pentru Nadella este sa atraga mai multi utilizatori de dispozitive mobile cu sistemul Windows 10. Smartphone-urile Lumia 950 cu ecrane de 5,2 inci si Lumia 950 XL cu ecrane de 5,7 inci sunt un efort in aceasta directie. Microsoft este al treilea mare producator de smartphone-uri din SUA, dupa Apple si Google, potrivit companiei de analiza a pietei IDC.

”Noile telefoane Lumia macar aduc Microsoft in dialog cu consumatorii”, a spus Ives, el adaugand ca va fi un drum lung pentru Nadella in incercarea de a ajunge din urma companiile concurente. Actiunile Microsoft au inchis marti in urcare cu 0,3%, iar cele ale Apple cu 0,5%. Titlurile Microsoft au urcat in ultimele trei luni cu 5,2%, avand o evolutie mai buna decat cele ale Apple si indicele Dow Jones, care au scazut.

Citeste si:
Ce laptop alegi ca designer? Un Mac sau unul cu Windows?
Ce laptop alegi ca designer?...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.