Marius Tuca va prelua postul de radio Smart FM, infiintat de scriitorul si dramaturgul Valentin Nicolau, si vrea sa continue sa construiasca in domeniul media, dupa cum a declarat jurnalistul pentru MEDIAFAX.

In acest sens, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si-a dat, in sedinta de marti, acordul prealabil prevazut de legislatia audiovizualului pentru modificarea structurii actionariatului societatii Radio Smart SRL, care detine licenta audiovizuala a postului de radio Smart FM, ce emite in prezent in Bucuresti, pe 107,3 FM.

Astfel, din actionariatul societatii va iesi Angelica Nicolau, vaduva lui Valentin Nicolau, care detine 100% din partile sociale ale Smart FM. Toate aceste parti sociale detinute de Angelica Nicolau vor fi cesionate jurnalistului Marius Tuca (99,0196%) si sotiei acestuia, Neguta Tuca (0,9804%). Acestia nu au fost prezenti la sedinta CNA de marti.

Contactat de agentia MEDIAFAX, Marius Tuca a spus ca va prelua Smart FM de la familia Nicolau, pentru ca isi doreste de 30 de ani sa aiba un post de radio.

"Imi doream inca de acum 30 de ani sa am un radio si sa-i spun Radio Pupaza din Tei (...) Nu va fi Radio Pupaza din Tei, dar se va pastra ceva din spiritul acesta de a anunta lucrurile cele mai importante si de ultima ora. Titlul radioului (Smart FM, n.r.) ne defineste. Titlul radioului defineste foarte bine ce vrem sa facem. Vrem sa facem totul smart, fie ca este vorba de muzica sau civilizatie", a declarat Marius Tuca.

El a spus ca isi doreste sa continue sa construiasca in domeniul media. "Vreau sa am un radio. Am si un site, www.mariustuca.ro, si vreau sa construiesc", a spus Marius Tuca, glumind ca, daca nu mai poate sa apara la televizor, va aparea la radio. "Vreau sa fac un radio asa cum am construit in presa din Romania. Va fi un radio aparte, un radio marca Marius Tuca", a mai spus jurnalistul.

Acesta a precizat ca profilul postului de radio Smart FM nu se va schimba. "Se va pastra ce este mai bun de la Smart FM. Partea de muzica va fi mai buna si vor fi programe", a explicat Marius Tuca, precizand ca are multe idei privind Smart FM, insa, in primul rand, trebuie sa fie construit studioul acestui post de radio. "Trebuie sa construim un studio al nostru", a spus jurnalistul.

Citeste si:
Bojdeuca lui Ion Creangă, închisă pentru un an și jumătate. Va fi...
Bojdeuca lui Ion Creangă,...

In ceea ce priveste echipa Smart FM, Marius Tuca a spus ca va miza si pe cea care lucreaza in prezent la site-ul www.mariustuca.ro (care, din luna aprilie, s-a transformat intr-o publicatie online, n.r.) si care este formata din fosti angajati ai cotidianului Jurnalul National, pe care Tuca l-a condus timp de 22 de ani.

De asemenea, din echipa Smart FM vor face parte personalitati din fiecare din domeniile care se vor reflecta in grila acestui post de radio.

Totodata, familia Nicolau va continua sa fie alaturi de Smart FM, avand in vedere ca acest post de radio a fost infiintat de Valentin Nicolau, dramaturg, scriitor, fondator al editurii Nemira si fost presedinte-director general al TVR. Nicolau a decedat pe 13 ianuarie, la varsta de 54 de ani, in urma unui stop cardio-respirator.

Pe de alta parte, echipa Smart FM va participa la un concurs de frecvente radio pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) il va organiza in luna noiembrie. "Vom participa pentru ca ne intereseaza ca Smart FM sa se auda in mai multe locuri din Romania", a spus Marius Tuca.

Citeste si:
Festivalul de business al României, Zilele Biz, prezintă cei mai...
Festivalul de business al...

Intrebat daca are in plan la un moment dat si lansarea unei televiziuni, Marius Tuca a spus ca nu se poate vorbi in momentul acesta despre asa ceva. "Vrem sa construim. Pana acolo e cale lunga", a spus Tuca.

In ceea ce priveste partea financiara a proiectelor sale din media, Marius Tuca a spus ca se va baza pe incasari din publicitate si proiecte conexe. "Incercam sa supravietuim", a mai spus jurnalistul.

Marius Tuca a anuntat, in luna februarie, ca a decis sa isi dea demisia din functia de director editorial al cotidianului Jurnalul National, o publicatie la care a lucrat in ultimii 22 de ani, au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din trustul Intact, care detine si acest ziar. Marius Tuca nu a precizat care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale. Ulterior, Marius Tuca s-a preocupat de dezvoltarea propriului site. In luna aprilie, site-ul mariustuca.ro s-a transformat intr-un ziar online.

Citeste si:
Ion Luca Caragiale, declarat cetatean de onoare al Ploiestiului
Ion Luca Caragiale, declarat...

Postul Smart FM emite in Bucuresti pe frecventa 107,3 FM, fiind lansat in anul 2007. Programele postului Smart FM pot fi ascultate si pe site-ul www.smartfm.ro.

Despre publicul tinta al Smart FM, fondatorul acestuia, Valentin Nicolau, spunea ca este reprezentat de elitele intelectuale: "Smart FM are rolul de a convinge oamenii, elitele intelectuale, ca pot gasi in Smart un radio care le poate oferi informatia necesara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.