Romanii vor cumpara in acest an croaziere de 4,2 milioane euro, la un tarif mediu, pentru o calatorie de opt zile, de 700-800 de euro de persoana, in afara promotiilor si fara taxe.

"La nivel mondial, piata de croaziere a inregistrat o crestere de 9%. In pietele emergente, cum este si cazul Romaniei, cresterea este si mai mare, fiindca este considerat un produs nou (croaziera, n.r.). A fost un an benefic pentru industrie, cu crestere. Unii turisti s-au saturat de Grecia si de Turcia sau de all-inclusive si vor sa incerce un produs nou", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Basea, directorul general al Croaziere.net.

Croaziere.net estimeaza pentru a acest an vanzari in crestere cu 14%, la 3,2 milioane euro, comparativ cu vanzari de 2,8 milioane euro realizate anul trecut. Tariful mediu al unei croaziere de opt zile, fara promotii, este de 700-800 de euro de persoana, fara taxe, cea mai accesibila croaziera (opt zile pe Marea Mediterana, la cabina interioara) costand, in acest an, 400 de euro plus taxe. La polul opus, cea mai scumpa croaziera a fost una de lux, vanduta cu 28.000 de euro, itinerariul cuprinzand vestul Marii Mediterane, cu o durata tot de opt zile, scrie MEDIAFAX.

"Principalele destinatii alese de romani sunt, in acest an, in ordine, Marea Mediterana, Scandinavia, capitalele Tarilor Baltice, fiordurile norvegiene, Caraibe, America de Sud si Alaska", a afirmat Basea.

In ceea ce priveste topul porturilor unde se imbarca turistii romani, acesta este compus din Barcelona, Civitavechia, Venetia, Genova, Savona, Amsterdam, Kiel, Hamburg si Copenhaga. In acest an, si din portul Constanta s-au imbarcat pe vase de croaziera 383 de romani, care au ales croaziere de 14 zile round-trip.

Peste 1.800 de pasageri beneficiaza de servicii de cruising anual prin Croaziere.net. Compania reprezinta 25 de linii de croaziera, a fost infiintata in urma cu zece ani, la Cluj, si este singurul touroperator roman specializat strict pe croaziere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.