Licentele pe care a emis Radio Guerrilla vor fi scoase la concurs, incepand din 17 noiembrie, alaturi de alte frecvente de radio libere, potrivit unei decizii luate, in sedinta de marti, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

CNA a decis, marti, sa organizeze incepand din 17 noiembrie un concurs de acordare a unui pachet de 36 de frecvente FM si 9 frecvente AM, care sunt disponibile in prezent.

Decizia scoaterii la concurs a acestor frecvente a fost luata marti cu unanimitatea voturilor membrilor CNA prezenti la sedinta (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

In acest pachet de frecvente disponibile care vor fi scoase la concurs se afla si cele care au apartinut Radio Guerrilla, potrivit unui document analizat in sedinta de marti de CNA.

CNA a retras toate licentele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauza ca acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta societate - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede ca CNA retrage licenta audiovizuala daca se incalca normele privind regimul proprietatii.

Decizia CNA luata pe 19 septembrie 2013 a implicat toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detinea. Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licente terestre ale Radio Guerrilla, insa, in data de 19 noiembrie 2013, Consiliul a decis sa amane concursul pentru frecventele pe care a emis Radio Guerrilla pana la solutionarea situatiei juridice a acestora, scrie MEDIAFAX.

Societatea Realitatea Media a pierdut insa, pe 19 iunie 2015, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), procesul in care cerea anularea Deciziei Consiliului National al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licentele Radio Guerilla, hotararea instantei fiind definitiva.

Odata cu incheierea acestui litigiu, licentele pe care a emis Guerrilla pot sa fie scoase la concurs de Consiliul National al Audiovizualului, fapt care urmeaza sa se intample in aceasta toamna, dupa cum au stabilit deja membrii CNA.

Citeste si:
Orban vrea transport în siguranță pentru elevi și cere retragerea...
Orban vrea transport în...

Totodata, Liviu Mihaiu a declarat pe 19 iunie, pentru MEDIAFAX, comentand decizia instantei prin care Realitatea Media a pierdut definitiv licentele Radio Guerrilla, ca va strange echipa Guerrilla si va merge la Consiliul National al Audiovizualului cu cel mai bun proiect, pentru a lua inapoi frecventele.

De asemenea, echipa Guerrilla a solicitat, luni, Consiliului National al Audiovizualului sa scoata la concurs licentele care au apartinut radioului, precizand ca este pregatita sa le recastige si sa relanseze acest post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.