Managerii companiilor se asteapta, pentru perioada septembrie - noiembrie, la o crestere moderata a activitatii in industria prelucratoare si servicii, la majorarea numarului de salariati din comert si la stabilitatea preturilor in toate sectoarele economice, potrivit unui sondaj efectuat de INS.

"In cadrul anchetei de conjunctura din luna septembrie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%). Pentru activitatile de fabricare a produselor din tutun si fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se va inregistra tendinta de crestere (solduri conjuncturale +40%), in timp ce, pentru fabricarea bauturilor tendinta va fi de scadere accentuata (sold conjunctural -41%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare", arata INS, intr-un comunicat.

In constructii se va inregistra o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -8%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -9%). Managerii estimeaza, de asemenea, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%) si a preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +1%).

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +2%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra scadere moderata (sold conjunctural -13%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +2%), scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Conform estimarilor din luna septembrie 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). In acest sector se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si a preturilor (sold conjunctural 0%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.