Electrica a programat investitii de 121 de milioane de euro pentru acest an si de peste 715 milioane euro pana in 2018, la finalul actualei perioade de reglementare, a anuntat marti compania de distributie si furnizare a energiei electrice.

"Pe de o parte este nevoie de investitii importante in segmentul de distributie, iar pe de alta parte avem deja in derulare proiecte de modernizare pentru imbunatatirea eficientei si pentru cresterea calitatii serviciilor", a declarat intr-un comunicat directorul general al companiei, Ioan Rosca.

Electrica a anuntat totodata finalizarea lucrarilor de modernizare a statiei 110/20 kV Liesti, una dintre cele 27 de statii de 110 kV din cadrul sucursalei SDEE Galati, un nod important pentru Sistemul Energetic National. Investitia a totalizat peste doua milioane de euro, din care aproape jumatate a provenit dintr-o finantare europeana nerambursabila, si a fost lansata in august 2013.

Pana in 2018, Electrica isi propune printre altele sa reabiliteze circa 4.000 km retea de joasa tensiune, sa realizeze un sistem integrat de management al activelor si sa monteze peste 500.000 de contoare inteligente, pe care sa le integreze in sistemele de telegestiune.

Electrica are o arie de cuprindere nationala, cu organizare in trei zone, pentru distributia si furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si la nivel national pentru intretinere si servicii energetice. Compania deserveste aproximativ 3,5 milioane de clienti, scrie MEDIAFAX.

Actionarul principal al Electrica SA este statul, reprezentat prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri (48,78%), urmat de BERD, cu 8,66%.

Electrica estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 5,66 miliarde lei si un profit net de 460,7 milioane lei. In 2014, Electrica a inregistrat la nivel de grup o cifra de afaceri de 5,04 miliarde lei si un profit net de 401,4 milioane lei, din care 287,84 milioane lei reprezinta profitul net atribuibil actionarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.