Gartner a evaluat si a apreciat BearingPoint in mod pozitiv pentru sprijinul sau in ceea ce priveste Pilonul 3 (aspecte de raportare), viabilitatea ca furnizor, capacitatile generale si optiunile de implementare.

Firma de consultanta in management si tehnologie BearinPoint, care se afla in randul celor mai mari furnizori de software pentru raportare, a fost evaluata, alaturi de alti 20 de furnizori, in recentul Ghid de piata pentru solutii Solvency II de catre Juergen Weiss, analist Gartner. Raportul analizeaza in detaliu piata de solutii pentru Solvency II si identifica 5 tipuri de furnizori.

Cu solutia sa software standard pentru Solvency II, ABACUS/Solvency II, BearingPoint este considerat a fi un “single-pillar vendor” si a primit o apreciere pozitiva pentru Pilonului 3 din cadrul de reglementare Solvency II, tratand cerintele de raportare calitativa si cantitativa. In plus, BearingPoint a primit scor pozitiv pentru viabilitatatea ca furnizor, capacitatile generale si optiunile de implementare.

Dr. Maciej Piechocki, Partener la BearingPoint a precizat: “Suntem foarte multumiti ca Gartner recunoaste solutiile noastre de raportare ABACUS/Solvency II, care faciliteaza asiguratorilor conformitatea cu cerintele de raportare ale Solvency II identificate de catre EIOPA, precum si cu statisticile pentru asigurari ale BCE (Banca Centrala Europeana), ECB add-ons. Credem ca acest lucru demonstreaza ca platforma noastra de software este la standarde foarte inalte printre solutiile de raportare pentru asigurari. BearingPoint monitorizeaza continuu schimbarile si cerintele de reglementare, furnizand in acelasi timp clientilor sai asistenta in ceea ce priveste raportarea.”

Recent, BearingPoint a anuntat ca a lansat cu succes solutia pentru raportarea Solvency II pentru clientii sai din Europa. Pentru multe intreprinderi, termenul limita pentru depunerile pentru faza pregatitoare, conform Sovency II, a fost 3 iunie 2015. Multumita ABACUS/Solvency II, clientii au generat si au trimis rapoartele solicitate catre autoritatile locale de supraveghere in mai multe tari europene. Rapoartele au fost trimise catre Banca Centrala a Irlandei, PRA in Marea Britanie, BaFin in Germania, IVASS in Italia, ACPR/Bank in Franta si FMA in Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.