Inspectorii antifrauda au controlat sambata noaptea 98 de restaurante, baruri, cluburi din zonele Centrul Vechi, Ateneu si Herastrau pentru a verifica daca elibereaza bonuri fiscale, aplicand amenzi de circa 450.000 lei si suspendand activitatea unei firme.

In urma controalelor, ANAF a invitat pentru marti, 22 septembrie, reprezentantii a 49 de agenti economici verificati sambata noaptea,la sediul Directiei Antifrauda, pentru a gasi solutii "pentru eliminarea practicilor uzitate de acestia, respectiv tinerea unei evidente duble si eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale in locul bonului fiscal", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Inspectorii antifrauda au constatat ca, aproape fara exceptie, cei controlati eliberau note de plata/ proforme sau bonuri nefiscale in locul bonului fiscal, existand suspiciunea intemeiata ca acestia tin evidenta dubla a activitatii, scrie MEDIAFAX.

Astfel, acestia au aplicat 135 de amenzi in suma de 437.200 lei, au confiscat circa 8.000 de lei, au dat 11 avertismente, iar activitatea unui operator a fost suspendata.

"Intrucat, in ciuda actiunilor concertate ale inspectorilor antifrauda demarate in martie 2015, o parte dintre agentii economici nu au inteles ca, alaturi de cazurile de mare evaziune instrumentate, ANAF acorda o atentie deosebita evaziunii fiscale rezultate din neemiterea bonului fiscal, se va proceda la o verificare atenta a evidentelor tehnico-operative si contabile", se precizeaza in comunicat.

Fiscul precizeaza ca activitatea firmelor va fi suspendata, daca se repeta astfel de practici evidentiate la controale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.