British Broadcasting Corporation (BBC) va lansa, anul viitor, in SUA, un serviciu online pe baza de abonament, in incercarea de stimulare a veniturilor sale si pentru a permite publicului american sa vada programe la cerere, produse de grupul de media public britanic.

"Vom lansa un nou serviciu video de tipul OTT (over-the-top, n.r.) in SUA, oferindu-le fanilor BBC posibilitatea de a viziona programe pe care nu le pot vedea altfel", a spus Tony Hall, directorul general al BBC, joi, la Royal Television Society Convention din Cambridge.

Unele dintre cele mai celebre programe ale BBC, precum "Doctor Who" si "Top Gear", sunt deja disponibile in reteaua de televiziune BBC America, un joint venture intre corporatia britanica si grupul american de media AMC. BBC nu a anuntat inca denumirea noului serviciu online, insa reprezentantii corporatiei britanice au declarat ca pe acesta va fi disponibil un continut care nu este disponibil in mod curent in SUA si Canada.

Lansarea noii platforme online va avea loc la noua ani de la lansarea iPlayer, detinut tot de BBC, unul dintre primele si cele mai de succes servicii video la cerere lansate in Marea Britanie, potrivit theguardian.com. Conform lui Tony Hall, toti marii jucatori din media la nivel international lucreaza in prezent la crearea unui sistem mai integrat, fapt care se aplica si in cazul BBC.

Hall a mai spus ca noul serviciu online, alaturi de parteneriate in tari precum India, ar putea creste veniturile BBC, in urmatorii cinci ani, cu peste 15%, pana la 1,2 miliarde de lire sterline (1,86 miliarde de dolari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.