Centrul Cultural ArCuB a lansat aplicatia omonima, cu ocazia Zilelor Bucurestului, sarbatorite de vineri pana duminica, disponibila gratuit pentru telefoane inteligente cu sistem de operare iOS 8 si 9 si Android, oferind bucurestenilor informatii despre evenimentele organizate de acesta.

Aplicatia mobila ArCuB ofera noutati din film, muzica, teatru, dans, fotografie, carte, workshop-uri tematice si alte evenimente culturale din strada, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

De vineri pana duminica, cu ocazia Zilelor Bucurestiului, mai multe evenimente au loc in oras.

Pentru noaptea de sambata - Noaptea Alba a Bucurestiului -, aplicatia vine in intampinarea curiosilor conducandu-i pe acestia pe traseul interactiv al manifestarii, fiecare instalatie fiind mai usor de gasit cu ajutorul telefonului mobil. Intre evenimentele din cadrul Zilelor Bucurestiului se numara festivalul Sound & Vision, care are loc la Gara Regala Baneasa, si Bucuresti'21 - lasarea unui poem-manifest participativ, scris de 40 de poeti, cu 840 de versuri.

Piata Festivalului George Enescu, Microtopiile Bucurestiului, Sound & Vision, Noaptea Alba a Bucurestiului si Bucuresti'21 sunt evenimente organizate ArCuB si fac parte din proiectul Bucuresti Memoria | Explorarea | Imaginarea Orasului, ce lanseaza candidatura independenta a orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei, incepand cu anul 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ArCuB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. ArCuB organizeaza Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!, Bucharest Jazz Festival, festivalul de muzica clasica Bucharest Music Film Festival, Festivalul International al Luminii "Spotlight on Bucharest" si Zilele Bucurestiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.