Complexul Energetic Hunedoara poate intra in orice moment in insolventa, avand in vedere situatia dificila a companiei si numarul foarte mare de solicitari in acest sens, a declarat, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ministrul Energiei, Andrei Gerea, care spune ca acest lucru nu ar trebui sa sperie

"Situatia de la Complexul Energetic Hunedoara nu este deloc usoara. (...) Insolventa poate sa intervina oricand, avand in vedere numeroasele cereri de (intrare in insolventa - n.r.) care au fost depuse, dar nu ar trebui sa fie o sperietoare, pentru ca s-a vazut ca si in cazul Hidroelectrica a produs rezultate foarte bune. Deci nu e un lucru pe care sa il respingem. Deocamdata nu am intrat in insolventa, dar vom vedea cum vor evolua lucrurile, pentru ca solicitari sunt foarte multe, vom vedea daca resim sa mentinem ritmul", a declarat intr-un interviu pentru MEDIAFAX ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

Acesta mai spune ca a fost angajat un consultant pentru un plan de restructurare si pentru gasirea unor solutii de redresare a societatii.

"Sa vedem si ce raspuns ne va da consultantul in urma analizei pe care o va face si apoi sa putem lua o decizie. V-am spus, nu exclud (insolventa - n.r.), avand in vedere presiunea care exista din partea creditorilor, din partea furnizorilor. Am angajat ISPE (Institutul de Studii si Proiectari Energetice - n.r.) ca si consultant, sa gaseasca solutii si pentru restructurare, pentru redresare, sfaturi, pentru ca sunt probleme pe care nu le putem gestiona doar noi la nivelul Ministerului Energiei sau la nivelul consiliului", a afirmat ministrul Energiei, precizand ca acest consultant va oferi un raspuns intr-o luna.

Ca urmare a pierderilor inregistrate in 2013 si in 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confrunta cu probleme grave de lichiditate.

Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului si din judetul Hunedoara si, de asemenea, este singura societate care furnizeaza agent termic in municipiul Deva si in orasele din Valea Jiului. In structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huila Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, alaturi de termocentralele Mintia si Paroseni.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petrosani, judetul Hunedoara, detine o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si are aproximativ 6.500 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.