Pilotii Deutsche Lufthansa de pe cursele pe distante medii si scurte din si catre Germania intra miercuri in greva, extinzand astfel protestul care afecteaza marti cursele intercontinentale, in cadrul conflictului cu conducerea grupului legat de masurile de reducere a costurilor, relateaza Bloomberg

Protestul de miercuri va avea loc in intervalul 00.01-23.59 (ora Germaniei).

Lufthansa va fi nevoita sa anuleze sute de zboruri, dupa ce sindicatul Vereinigung Cockpit a anuntat ca protestul de marti al pilotilor de pe cursele pe distante lungi va fi urmat de cel al pilotii avioanelor A320, Boeing 737 si Embraer.

Protestele de marti si miercuri se adauga altor 12 actiuni greviste care au fost organizate de pilotii Lufthansa din aprilie 2014. Ultima greva a avut loc cu trei zile inainte de prabusirea intentionata, de catre un pilot al diviziei low-cost Germanwings, a unei aeronave Airbus, in Alpii francezi, pe 24 martie, in urma careia 150 de persoane si-au pierdut viata.

Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat saptamana trecuta ca este pregatit sa suporte noi greve, pentru a impune schimbari care vor ajuta compania sa concureze cu operatorii low-cost din Europa si Golful Persic, pe cursele pe distante lungi.

Grevele au redus deja profitul operational al Lufthansa cu circa 300 de milioane de euro, iar Spohr a fost nevoit sa revizuiasca de doua ori tintele financiare ale grupului, in primul sau an de mandat.

"Pagubele financiare sunt in crestere"
, a declarat Dirk Schlamp, analist la DZ Bank in Frankfurt, adaugand ca exista o probabilitate destul de ridicata ca actiunile viitoare de protest sa afecteze reputatia Lufthansa.

Bettina Volkens, membru in board-ul Lufthansa pentru resurse umane, a declarat ca fiecare greva reduce sansele de a gasi o solutie pentru inchiderea conflictului cu sindicatul.

Lufthansa a fost nevoita sa anuleze luni o parte din curse, din cauza grevei pilotilor, iar continuarea si miercuri a protectului va extinde problemele cel putin pana joi. Greva va include si cursele Germanwings. Planul de reorganizare sustinut de directorul general Schlamp prevede ca Germanwings sa preia o parte din cursele operate in prezent de Lufthansa, pentru reducerea cheltuielilor, inclusiv cu salariile personalului navigant, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Septembrie este in general o luna profitabila pentru transportatorii aerieni, sfarsitul sezonului de vacanta coincizand cu cresterea calatoriilor de afaceri.

Sindicatul Vereinigung Cockpit s-a oferit in iulie sa accepte cresterea varstei de pensionare pentru personalul navigant, pentru reducerea costurilor, cu conditia ca membrii conducerii sa nu excluda un numar mai mare de piloti din acordul colectiv negociat.

Spohr nu accepta insa aceasta propunere, intrucat vrea sa transfere o parte din pilotii care opereaza pe cursele pe distante scurte la brandul regional al grupului, Eurowings. Acest brand va opera ca o divizie low-cost, iar media de salarizare va fi mai mica.

Directorul general a infiintat totodata o sucursala a Eurowings in Austria, unde sindicatul german nu are competente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.