Auchan a finalizat ultima etapa, de natura juridica, din cadrul procesului de achizitie si transformare in Auchan a celor 20 de hipermarketuri Real in Romania, respectiv fuziunea prin absorbtie a celor doua societati

Astfel, ca urmare a fuziunii, la data de 1 septembrie 2015 Auchan a preluat intregul patrimoniu al Real Hypermarket Romania SRL, cu toate drepturile si obligatiile sale, fuziunea avand ca efect transferul catre Auchan a tuturor activelor si pasivelor Real.

Pentru un scurt istoric, ca urmare a semnarii unei tranzactii intre Grupul Auchan si Metro Group la nivel international in noiembrie 2012 si dupa validarea din partea Consiliului Concurentei, Auchan Romania achizitioneaza in septembrie 2013 un numar de 20 de hipermarketuri Real, prin preluarea a 100% din capitalul Real Hypermarket Romania SRL.

In mai putin de o luna, Auchan transforma primul magazin Real pe care il redeschide sub marca si comertul Auchan, in Bucuresti, Pallady, dupa care urmeaza remodelarea a cate 3 si ulterior 4 magazine pe luna, astfel incat in mai putin de 6 luni operationale, pana in aprilie 2014, toate cele 20 de magazine devin Auchan. Procesul de remodelare si integrare a fost unul complex si a presupus planificarea si punerea in practica a unor mari santiere de convergenta, pe primul loc fiind proiectul uman.

In acelasi timp au fost realizate convergenta sistemelor, a ofertei de produse, a logisticii, convergenta administrativa, construirea si mutarea serviciilor centrale intr-un sediu nou, aflat in proprietate, iar ultimul pas a fost realizat prin fuziunea celor doua societati. Punerea in practica a proiectelor uman si comercial, conform modelului descentralizat al Auchan Romania a condus la crearea a 1000 de noi locuri de munca.

Noile magazine Auchan au fost bine apreciate de locuitori, inregistrand, dupa deschidere, o crestere intre 10-30% a numarului de clienti respectiv intre 20-40% a numarului de articolele vandute, la un pret mediu cu circa 25% mai mic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.