Dezvoltatorul imobiliar NEPI a cumparat centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafata de aproape 45.000 de metri patrati, de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland si Degi Beteiligungs, intr-o tranzactie de 86 milioane euro, care include si preluarea unor datorii.

Acordul de preluare a companiei Degi Titan, care detine centrul comercial, a fost incheiat prin intermediul subsidiarelor Nepi Sixteen Real Estate Investment si Nepi Bucharest Two, se arata intr-un comunicat al companiei.

Centrul comercial, cu o suprafata de 44.730 metri patrati, a fost dezvoltat in doua etape. Prima faza a fost deschisa in 2007 si a inclus un hypermarket Auchan si o galerie comerciala, iar ulterior proprietatea a fost extinsa si reconfigurata in anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de imbracaminte si zona de divertisment, scrie MEDIAFAX.

Proprietatea include primul si cel mai mare hypermarket Auchan din Romania si contine numeroase marci internationale, precum Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker, Takko cat si un cinematograf cu sapte ecrane, se arata in comunicatul NEPI. Achizitia a fost finalizata in 26 august, avand 1 iulie ca data efectiva din punct de vedere comercial.

Pretul total al tranzactiei a fost de 86 milioane euro si a fost platit in numerar din resursele proprii NEPI. Contractul de vanzare - cumparare include garantii tipice pentru astfel de achizitii, noteaza compania.

Pretul de cumparare reflecta pretul pentru achizitia actiunilor emise si a drepturilor actionarilor in Degi si pentru rambursarea imprumutului datorat de companie. Chiria anuala estimata pentru centrul comercial este de 7,9 milioane de euro pe an, cu o chirie lunara medie ponderata de 14,7 euro per metru patrat.

NEPI este unul dintre cei mai mari investitori din Romania si are in portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu Jiu si alte centre comerciale atat in tara, cat si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.