Mai mult de jumatate din tranzactiile online cu cardul procesate in primul semestru au fost realizate din Bucuresti, barbatii fiind cei care au initiat cele mai multe operatiuni online prin card, cu peste 60% din numarul total, potrivit furnizorului de servicii de plati mobile NETOPIA mobilPay.

Astfel, 62% din totalul platilor online intermediate de companie de la inceputul anului au fost realizate de catre barbati, majoritatea lor, peste 40%, cu varste cuprinse intre 25 si 34 ani.

Bucurestenii sunt, in continuare, cei mai fideli utilizatori ai platii online cu cardul, peste 50% din toate tranzactiile intermediate de NETOPIA mobilPay de la inceputul lui 2015 provenind din Capitala, arata datele companie, liderul platilor mobile din Romania, si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul de pe piata locala, scrie MEDIAFAX.

Urmatoarele orase in functie de platile realizate online sunt Cluj - Napoca, cu o pondere de 5%, Timisoara - cu 4,9% din totalul tranzactiilor online procesate anul acesta, respectiv Iasi, Constanta si Brasov, fiecare cu o pondere de aproximativ 3%.

In ceea ce priveste varstele celor care opteaza pentru plata online, majoritatea, circa 46%, au intre 25 si 34 de ani, urmati de cei intre 35 si 45 ani, usor peste 22%, si de tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani, 17% din total. Cei care folosesc cel mai putin cardul online, pentru cumparaturile pe Internet, sunt persoanele cu varste de peste 55 ani, doar 4%, in timp ce numai 2% dintre cei care au peste 65 de ani platesc online.

"Faptul ca tinerii intre 25 si 34 de ani platesc cel mai mult online, este cumva firesc. Este varsta cea mai fructuoasa pe plan profesional, cu accces la tot ce inseamna informatie si cu un ritm alert, unde eficienta si rapiditatea sunt absolut necesare. Si daca ne uitam peste date, vedem ca si generatia tanara, inca pe bancile scolii, este deja obisnuita cu plata online, urmand ca in cativa ani sa o adopte absolut natural", declara Antonio Eram, director general si fondator al NETOPIA mobilPay.

Achizitiile de pe Internet se indreapta, cu precadere, catre produse si servicii din zona turismului, utilitatilor, digital si IT&C, potrivit datelor companiei. Totodata, majoritatea romanilor prefer sa cumpara din mediul digital in timpul saptamanii, incepand cu ora 9:00 dimineata, si pana la 12:00, sau seara, dupa 19:00, cand isi termina programul la birou.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.