Internetul ne-a modelat viata intr-un mod profund. In ziua de azi, internetul este indispensabil pentru multi dintre noi.

In cele ce urmeaza iti vom prezenta 12 lucruri interesante si amuzante despre internet. Daca stii alte lucruri interesante pe care noi le-am omis, nu ezita sa le impartasesti cu noi.

1. Cantitatea informatiilor stocate pe Internet este enorma. Sunt indexate cel putin 4.73 miliarde de pagini web, conform site-ului www.worldwidewebsize.com.

2. Din data de 30 iunie 2015, Facebook are 1.49 miliarde de utilizatori activi lunar. Pentru a pune acest lucru in perspectiva, mentionam ca exista aproximativ 7 miliarde de oameni pe Pamant, prin urmare, 21,28% din oameni sunt pe Facebook.

3. 81% din toate e-mail-urile trimise sunt considerate a fi spam. In jur de 200 de miliarde de emailuri spam sunt trimise in fiecare zi.

4. Primul mesaj spam a fost trimis in anul 1978 pentru DEC System 2020. Cei 600 de destinatari nu au fost incantati sa-l primeasca.

5. Primul site creat vreodata este inca on-line: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

6. Garfield, celebra pisica din desene animate, a oferit, la un moment dat, un serviciu de e-mail gratuit. Poti ghici numele de domeniu? A fost gmail.com, ulterior achizitionat de Google.

7. Se estimeaza ca 65% dintre americani se uita la TV si folosesc Internetul simultan. 80% dintre americani sunt online.

8. Prima camera web a fost folosita la Universitatea din Cambridge, in laboratorul de informatica. Nu, nu a fost folosita pentru Skype sau FaceTime; aceasta a fost folosita pentru a urmari o cana cu cafea.

9. Cele mai scumpe 5 domenii web din lume sunt : insurance.com, sex.com, hotels.com, fund.com, porn.com.

10. Activitatile comerciale on-line au fost strict interzise pana in 1992, cand Congresul American a adoptat Scientific Advanced Technology Act, o lege prin care interesele comerciale erau permise si on-line. Se crede ca aceasta lege a fost cea care a contribuit la cresterea uriasa a internetului.

Citeste si:
Câți ucraineni s-au angajat în România după începerea războiului....
Câți ucraineni s-au angajat...

11. In zilele noastre, una din sase casatorii se datoreaza internetului, cuplurile cunoscandu-se online.

12. Cuvantul "e-mail" a fost interzis de catre Ministerul Culturii din Franta in 2013. Angajatii guvernamentali nu mai au voie sa foloseasca cuvantului englez e-mail. In schimb, ei pot folosi cuvantul "courriel". Decretul se aplica tuturor angajatilor din ministerele franceze, documentelor, publicatiilor si site-urilor web apartinand acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.