Impactul introducerii TVA redusa la alimente de 9% de la 1 iunie a fost unul pozitiv, cu un plus de 400 milioane de lei la bugetul statului, desi Guvernul prognoza un impact negativ pe prima luna de aplicare de 500 milioane lei, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Impactul prognozat pe iunie al introducerii cotei TVA de 9% la alimente era unul negativ de 500 milioane de lei. Nu numai ca datele arata o apropiere, dar avem un plus de 400 milioane de lei, deci per total avem 900 milioane de lei. Deci masura a fost binevenita si nu este niciun dubiu ca si celelalte masuri din Codul Fiscal vor avea efect. Nu numai ca am acoperit gaura prognozata de 500 milioane lei, dar avem si un plus de 400 milioane lei", a afirmat Teodorovici intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca situatia efectiva a impactului va fi publicata pe 3 august. Raportat la iunie 2014, bugetul a atras 60 milioane de lei in plus in urma introducerii TVA reduse de 9%, scrie MEDIAFAX.

"Este prima luna de aplicare (iunie - n.r.), am inceput cu dreptul, este o crestere substantiala. Nu avem motive sa credem ca acest lucru nu va continua. Abordarea mea este una pozitiva referitor la celelalte masuri din Codul Fiscal. Nu am motive sa cred ca celelalte masuri nu vor avea impactul prognozat pentru 2016", a punctat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.