Compania de telecomunicatii RCS&RDS va lansa, in toamna, postul de radio informativ Digi FM, care va inlocui Info Pro, dupa cum a declarat, in sedinta CNA de joi, Cosmin Prelipceanu, care este responsabil de reteaua Digi FM.

"Suntem in grafic, ne respectam promisiunea. In toamna va exista Digi FM. Reteaua este (in prezent, n.r.) cum o stiti, Info Pro si Pro FM sunt impreuna. Digi FM va exista de la toamna", le-a spus Cosmin Prelipceanu, joi, membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Afirmatia a fost facuta in contextul in care societatea RCS&RDS SA a solicitat CNA prelungirea cu noua ani a licentelor audiovizuale pentru Digi FM din Baneasa-Dobrogea Sud, Craiova, Timisoara, Resita, Brasov si Novaci, care vor expira pe rand in lunile august si septembrie, potrivit informatiilor prezentate in sedinta de joi a Consiliului.

De asemenea, RCS&RDS SA a cerut CNA prelungirea cu noua ani a licentelor pentru statiile din Focsani si Ramnicu Valcea ale Pro FM, care urmeaza sa expire in august. CNA a aprobat aceste solicitari cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

La sedinta CNA a fost prezenta o delegatie din partea RCS&RDS formata din Lucian Mihai, reprezentantul companiei in relatia cu Consiliul, Cosmin Prelipceanu, responsabil pentru Digi FM, Adina Gorita, directorul Digi FM, Marius Dobre, responsabil de Pro FM, si Vera Secrieru, reprezentanta televiziunii Digi 24 in relatia cu Consiliul. Potrivit lui Marius Dobre, Pro FM va continua sa realizeze un program de calitate, dedicat unui public larg, scrie mediafax.

"In ceea ce priveste Pro FM, pot sa spun in acest moment ca realizam un program radio de calitate, ne adresam unui public larg, acoperim intregul teritoriu al Romaniei si ne dorim sa fim atat un post de informare, cat si de entertainment si relaxare", a spus Marius Dobre, precizand ca principalul atu al Pro FM este faptul ca echipa acestuia are o experienta in radio de foarte multi ani. "De 22 de ani, am implinit in iunie (...) si aceasta experienta ne-a facut sa realizam acum un radio la standarde de performanta inalta. Ne dorim ca in viitor sa fim cumva in pas cu ce se intampla in zona internationala de radio, sa ne largim zona de distributie in online, pe telefoanele mobile, prin aplicatii, pe internet cu un site interactiv si, in general, sa fim in ton cu ceea ce isi doresc ascultatorii din partea noastra (...) Ne dorim sa fim un radio generalist, cu un public mai larg, nu doar pentru tineret", a mai spus Dobre.

Citeste si:
DE 15 ANI, ROMÂNIA ESTE ZU! FACEM ÎMPREUNĂ A ZECEA FORZA ZU!
DE 15 ANI, ROMÂNIA ESTE ZU!...

RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai 2015, ca a finalizat preluarea posturilor de radio din Romania ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anuntat initial, pe 23 decembrie 2014, ca va prelua toate licentele de radio detinute de CME in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM. Insa, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului National al Audiovizualului, in conformitate cu prevederile legislatiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de catre RCS&RDS a tuturor radiourilor detinute de CME in Romania - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM -, urmand ca Pro FM sa aiba in continuare un profil muzical, iar Info Pro sa se transforme in reteaua informativa Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licente de radio catre RCS&RDS este echivalenta cu iesirea CME de pe piata de radio din Romania. Valoarea tranzactiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din Romania companiei RCS&RDS nu a fost facuta publica.

Citeste si:
Nu doar George Buhnici are probleme, ci și postul unde a acordat...
Nu doar George Buhnici are...

Pe de alta parte, in ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat si propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.