Guvernul vrea ca masurile din Codul Fiscal, trimis inapoi in Parlament vineri de presedintele Iohannis, sa fie aplicate in economie inainte de 1 ianuarie 2016, avand ca variante ordonante de Guvern sau sesiunea extraordinara a Parlamentului, scenariile urmand sa apara dupa rectificarea bugetara.

"Ii asigur pe toti cei care isi doresc acest Cod Fiscal, ca astfel de masuri sa fie aduse in economie, ca acest lucru se va intampla in acest an, poate chiar mai devreme decat data la care initial acest Cod Fiscal o indica. Cu siguranta, toate masurile din Codul Fiscal care au fost retrimise astazi Parlamentului se vor regasi in economie, uzand de cel putin cele doua instrumente pe care le avem la indemana, fie aprobare in cadrul Guvernului, fie printr-o sesiune extraordinara la nivelul Parlamentului in timpul acestei veri", a declarat vineri ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

El a aratat ca Guvernul va lua in calcul toate instrumentele legale astfel incat masurile din Codul Fiscal sa "se si intample", chiar mai repede decat initial prognozat in Codul Fiscal, respectiv 1 ianuarie 2016. Ministrul a spus ca ramane de vazut care este cea mai rapida cale de implementare a masurilor, precizand ca nu stie deocamdata cand ar putea fi convocata sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Din calculele care vor reiesi la rectificarea bugetara de pe 28 iulie, Guvernul va putea vedea daca si de cand va putea aplica masurile de relaxare fiscala prevazute in Codul Fiscal, in special reducerea TVA de la 25% la 19%. "Vom face calculele la rectificare si vom vedea daca vom putea aplica si, daca da, de cand astfel de masuri. Vom face atunci toate scenariile posibile", a spus Teodorovici.

Intrebat daca prin ordonanta de urgenta se va aplica doar reducerea TVA sau toate masurile din Cod, ministrul a afirmat ca "modul cum se va intampla acest lucru va fi o surpriza placuta pentru cei care asteapta Codul Fiscal cu adevarat si una neplacuta pentru cei care gandesc altfel decat ar fi trebuit s-o faca pentru interesul tarii, scrie MEDIAFAX.

"Vad foarte multa temere, atitudine negativista la persoanele care sunt in pozitii cheie. Nu ai voie cand esti la acest nivel sa gandesti negativist, trebuie sa fii optimist. (...) Presedintele nu este optimist, se pare, dupa decizia de astazi (vineri - n.r.). Este obligat in astfel de pozitii sa aiba o abordare ferma, pozitiva", a adaugat ministrul.

Citeste si:
USR va redepune legea de reducere a TVA la energie
USR va redepune legea de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.