Actiunile companiilor europene sunt in crestere puternica joi, dupa ce Parlamentul Greciei a aprobat miercuri noaptea reformele cerute de creditori in schimbul ajutorului financiar, iar investitorii asteapta si declaratii ale presedintelui Bancii Centrale Europene Mario Draghi despre criza elena.

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,24% si se indreapta spre a saptea crestere consecutiva, relateaza MarketWatch. Parlamentul elen a aprobat masurile de austeritate dupa dezbateri aprinse si pe fondul protestelor violente anti-austeritate. Planul de austeritate trebuie aprobat si de parlamentele nationale din mai multe state din zona euro, intre care Germania si Finlanda, state care au adoptat pozitii intransigente fata de Grecia, scrie MEDIAFAX.

Presedintele BCE Mario Draghi va conduce joi sedinta de politica monetara a institutiei, care va fi urmata de o conferinta de presa.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in urcare cu 1,35%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,35%, IBEX 35 creste la Madrid cu 1,31%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,39%. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra este in crestere cu 0,56%.

Euro este in scadere cu 0,3%, la 1,0908 dolari pe unitate, evolutie influentata de presedintele Rezervei Federale americane Janet Yellen, care a declarat miercuri ca institutia intentioneaza in continuare sa inceapa majorarea dobanzilor in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.