Vanzarile de retail din Statele Unite au scazut cu 0,3% in iunie, inregistrand primul declin din ultimele patru luni, dupa ce americanii au redus cheltuielile pentru o serie de bunuri si servicii, intre care masini, haine, mobila si mesele in oras, relateaza MarketWatch.

Analistii anticipau pentru luna iunie o crestere de 0,2% a vanzarilor de retail. Departamentul pentru Comert a revizuit totodata in scadere datele aferente lunilor mai si aprilie. In luna mai, cresterea vanzarilor a fost modificata de la 1,2% la 1%, iar pentru aprilie avansul de 0,2% a fost inlocuit cu stagnare.

Exceptand vanzarile de automobile, vanzarile de retail au scazut luna trecuta cu 0,1%. Excluzand vanzarile de benzina, declinul indicatorului este de 0,4%, scrie MEDIAFAX

Datele sub asteptari aferente lunii iunie si revizuirea in scadere a cifrelor pentru lunile precedente sugereaza ca cresterea economiei americane in trimestrul al doilea va fi ceva mai slaba decat au anticipat analistii. MarketWatch anticipa anterior acestor date ca PIB-ul SUA va inregistra in trimestrul al doilea o crestere de 2,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.