Actiunile marilor companii europene cresc puternic luni, in urma acordului dintre liderii zonei euro si reprezentantii Greciei, pentru negocierea unui al treilea program de sustinere financiara pentru statul elen aflat in pragul falimentului, relateaza Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,1%, toate componentele industriale ale acestui avand o evolutie pozitiva. Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in urcare cu 1,25%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,7%. Indicele IBEX al bursei din Madrid este in crestere cu 1,3%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 0,7%.

Euro a inregistrat luni o evolutie mixta, in urma acordului Greciei cu liderii zonei euro, dupa cresterea initiala trecand pe scadere.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni dimineata, dupa incheierea unui acord privind un nou plan de salvare a Greciei, ca "nu va exista un Grexit".

"Nu va exista un Grexit (iesirea Greciei din zona euro-n.r.) si, astfel, suntem multumiti de rezultatele obtinute", a declarat Juncker intr-o conferinta de presa, dupa incheierea negocierilor maraton privind criza din Grecia.

Presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat la randul sau ca 25 de miliarde de euro vor fi folositi pentru a recapitaliza bancile elene.
Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, ministrii de Finante vor discuta de urgenta modalitati de a ajuta Grecia sa obtina resursele necesare pe termen scurt. Dupa procedurile nationale, Eurogroupul va lucra cu institutiile pentru a continua negocierile, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.