Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) a anuntat, luni, ca in relatiile comerciale dintre turoperatorii romani si partenerii din Grecia nu au intervenit, pana in prezent, modificari care sa afecteze vacantele romanilor in Grecia.

Potrivit oficialilor patronatului, situatia din Grecia nu a periclitat vacantele deja contractate prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT, si nici cele care urmeaza a fi cumparate.

"Nu exista niciun fel de informatii, pana in prezent, care sa determine turoperatorii romani sa redirectioneze turistii catre alte destinatii. Charterele deja programate catre diferite insule grecesti vor fi operate in continuare, dupa acelasi program, iar turistii vor beneficia de vacanta aleasa. Hotelurile partenere ale agentiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii romani de continuitatea parteneriatului si de oferirea conditiilor de cazare contractate de catre turistii romani", spun reprezentantii ANAT.

Presedintele ANAT, Aurelian Marin, a declarat ca romanii care pleaca in perioada urmatoare in Grecia ar trebui sa aiba la ei lichiditati in euro. "Este, de altfel, o recomandare pe care au facut-o si alte patronate de turism din Europa, mai ales dupa decizia de inchidere a bancilor in aceasta saptamana si limitarea retragerilor de la bancomate", a spus el. Potrivit acestuia, turistii care pleaca in Grecia continentala, cu masina proprie, sunt sfatuiti sa alimenteze cat mai aproape de granita cu Grecia pentru a preveni inghesuiala de la statiile de alimentare.

Grecia este o destinatie preferata de romani, in primele cinci ale anului fiind inregistrata o crestere a vanzarilor pachetelor turistice cu 20% fata de aceeasi perioada a lui 2014. Estimarile asociatiei arata ca peste 120.000 de romani au optat in 2015 pentru o vacanta in Grecia. In perioada mai-septembrie, turoperatorii romani au programate chartere zilnice catre insule grecesti, respectiv chartere cu autocarul catre Grecia continentala, scrie MEDIAFAX. Aproximativ 30-35% dintre romanii care ajung in Grecia pleaca pe cont propriu.

Bancile elene sunt inchise pana la 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic, in Grecia, sume de pana la 60 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.