BitcoinXRomania, platforma digitala de tranzactionare a monedelor virtuale, si-a lansat operatiunile in Romania, la cateva luni dupa ce BTCXchange.ro, singura platforma de acest tip de pe piata locala, a anuntat oprirea activitatilor din motive de securitate.

Noua platforma este operata si administrata de compania Crypto Next, unul dintre cei mai importanti furnizori de softuri pentru monede virtuale, inregistrata in Insula Man din Marea Britanie. "Romania este un mediu natural pentru monedele virtuale, avand in vedere afinitatea nationala pentru tehnologie si gradul ridicat de angajare din sectorul IT. BTCXchange.ro, care si-a incetat activitatea, a inregistrat 3.000 de conturi de utilizatori si un volum zilnic de tranzactionare de 50 de bitcoin, intr-o perioada scurta de activitate, ceea de demonstreaza potentialul pietei", se arata intr-un comunicat al BitcoinXRomania.

Compania promite sa revitalizeze piata bitcoin din Romania, cu o noua platforma, promitand securitate mai ridicata. BitcoinXRomania respecta, prin intermediul politicilor stricte ale Crypto Next, reglementarile din Insula Man.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) din Romania nu a stabilit reglementari referitoare la monedele virtuale, iar unul dintre avantajele BitcoinXRomania este ca utilizeaza cadrul legal si reglementarile unei tari unde aceste reguli exista, precizeaza comunicatul. "Romanii trebuie sa se simta extrem de siguri in legatura cu o noua platforma locala de tranzactionare a bitcoin, dupa ce in trecut au fost expusi la probleme de securitate. Noua platforma a Crypto Next, care detine o retea globala de platforme de tranzactionare, reglementarile din insula Man si tehnologia israeliana de securitate ar trebui sa ofere siguranta utilizatorilor romani", a declarat Andreas Zabari, fondatorul BitcoinXRomania.

In prezent, platforma BitcoinXRomania ofera servicii de schimb pentru dolar, euro, lira sterlina, leva bulgareasca, forintul unguresc si leu, precum si pentru monedele digitale bitcoin, dogecoin, crypto next coin si litecoin. Andreas Zabari vrea ca utilizarea bitcoin sa creasca puternic in Romania, el considerand ca in cativa ani, cu legislatie din partea Guvernului, va fi posibil ca cetatenii sa isi poata plati facturile si taxele cu bitcoin.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

BTCXchange si-a intrerupt activitatea in decembrie 2014, din motive de securitate, scrie MEDIAFAX. Potrivit datelor BTCXchange, in total 5.165,18 de bitcoin, cu o valoare de circa 8,3 milioane de lei, au fost tranzactionate in 2014 pe platforma digitala detinuta de o persoana fizica - Horea Vuscan. Valoarea bitcoin a variat anul trecut intre 250 si 3.405,56 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.