Grupuri de est-europeni, in principal romani, sunt implicate zilnic in violenţe pentru a ocupa zone centrale din Londra unde pot castiga bani de la turisti.

"Est-europeni agresivi si cu spirit de teritorialitate, purtand masti verzi si costume Jedi se bat zilnic in Piaţa Trafalgar pentru a fi statui miscatoare in zone in care pot castiga pana la 20 de lire pe zi (aproximativ 30 de euro) de la turisti", noteaza Daily Mail, scrie MEDIAFAX

Un barbat care se prezinta Iulian a explicat ca trebuie sa fie zilnic la ora 6.00 dimineaţa in faţa Galeriei Naţionale. El si alţi cinci romani frecventeaza aceeasi zona din centrul Londrei.

"Vin aici pentru a-mi ocupa locul..., dat fiind ca sunt in total 15 statui miscatoare", a spus Iulian. "Ne batem doar cu oameni care incearca sa ne fure locurile, dar nu sunt lupte serioase", a explicat Iulian.

Actorii de strada britanici susţin ca romanii care ii alunga sunt controlaţi de grupuri infracţionale care incaseaza cote mari din castigurile lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.