Business 9 Iunie 2015 15:06
Apple a lansat la evenimentul anual Worldwide Developers Conference serviciul Apple Music si a anuntat ca pana la sfarsitul anului va transforma limbajul de programare Swift, destinat aplicatiilor pentru sistemul de operare iOS al dispozitelor iPhone, iPad si iPod, intr-un program open-source.

Lansarea Apple Music reprezinta o concurenta serioasa pentru alte servicii de streaming, precum Spotify and Pandora, dar si postul de radio prin satelit Sirius XM si retele de socializare ca Tumbl ar putea sa se simta sub presiune, relateaza Bloomberg. Noul serviciu al Apple in domeniul muzicii combina serviciile de streaming din biblioteca iTunes, la fel ca Rdio sau Spotify, cu crearea de liste muzicale personalizate si serviciile oferite de radioul online gratuit Pandora. Totodata, Apple a lansat si propriul post global de radio, condus de DJ Zane Lowe.

In privinta serviciului de streaming, startup-uri precum Spotify ar trebui sa fie foarte ingrijorate de capacitatea Apple de a ajunge rapid la o larga audienta, noteaza Bloomberg. Apple a precizat ca serviciul de streaming va avea peste 30 de milioane de cantece, scrie MEDIAFAX. O persoana apropiata situatiei a declarat ca Apple se afla inca in negocieri pentru drepturile de difuzare, avand deja drepturi pentru Taylor Swift, dar nu si pentru The Beatles, de exemplu.

Daca Apple va reusi sa recreeze intregul catalog iTunes pentru serviciul de streaming, atunci ar putea sa schimbe felul in care utilizatorii obisnuiesc sa obtina serviciile de divertisment. Apple a introdus si o functie suplimentara, numita Connect, care faciliteaza comunicarea dintre artisti si fani, concurand astfel cu Tumblr, Twitter si SoundCloud. Compania a mai anuntat la conferinta pentru dezvoltatori din acest an ca vrea sa transforme Swift in limbaj open-source, ceea ce va permite ca acesta sa poata fi folosit pentru orice fel de sistem de operare.

Swift a fost introdus la conferinta Apple de anul trecut si a inregistrat un succes fara precedent, datorat in mare parte faptului ca programatorii vor sa scrie aplicatii pentru iPhone-uri. "Credem ca Swift va fi viitorul limbaj major de programare", a declarat Craig Federighi, vicepresedinte al Apple pentru inginerie software. Asta inseamna ca dezvoltatorii vor putea sa foloseasca Swift pentru dispozitive fabricate de alte companii, pentru a scrie programe care functioneaza pe platforme concurente cu produsele Apple. Impactul informatiei va fi probabil imediat. Pentru dezvoltatorii reticenti sa foloseasca Swift, pentru ca nu era limbaj open-source, acest obstacol a fost eliminat, a declarat Stephen O’Grady, co-fondator al firmei de analiza Red Monk.

Citeste si:
Black Friday 2019 la produse Apple - iPhone, iPad, Apple Watch
Black Friday 2019 la produse...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.