Business 27 Mai 2015 13:01
Gradul de ocupare a mall-ului Galleria Arad se va reduce la 50%, de la 1 iunie, dupa inchiderea hipermarketului Cora, care functioneaza de cateva zile cu rafturile goale, fiind aprovizionat doar cu alimente perisabile, in timp ce la produsele care se mai afla la vanzare sunt reduceri semnificative.

Mai multi chiriasi au parasit, in ultima perioada, mall-ul Galleria Arad, reducandu-se semnificativ gradul de ocupare, transmite corespondentul MEDIAFAX. De altfel, de la 1 iunie, hipermarketul Cora, cel mai mare chirias din centrul comercial, care ocupa 9.000 de metri patrati, se va inchide.

De cateva zile, Cora functioneaza la Arad cu aproape toate rafturile goale, magazinul fiind aprovizionat doar cu alimente perisabile. Celelalte alimente au reduceri semnificative la preturi, insa gama este foarte redusa. Putinele produse cosmetice ramase pe rafturi sau obiecte de folosinta indelungata au reduceri care ajung si pana la 70 la suta, insa clientii nu prea au din ce alege.

GTC Romania, proprietarul mall-ului, a primit o notificare de la Romania Hypermarche, proprietarul lantului de hipermarketuri Cora. ”Am primit notificarea Cora si in acest moment exploram toate optiunile legale existente, contractul de inchiriere fiind semnat pe o perioada de zece ani. In acelasi timp, suntem in diferite discutii cu alti operatori de hipermaketuri precum si cu alti retailer de calibru si o eventuala plecare a Cora nu este sinonima cu stoparea activitatii Galleria Arad, existand intotdeauna alte optiuni”, afirma Danny Bercovich, CEO GTC Romania, intr-un comunicat remis la inceputul lunii mai.

Surse din cadrul GTC au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca gradul de ocupare al mall-ului va scadea la aproximativ 50% dupa inchiderea hipermarketului. Totusi, afirma sursele citata, se poarta negocieri cu alte companii pentru a ocupa acest spatiu, intre care Auchan.

Oficialii GTC au declarat corespondentului MEDIAFAX, referitor la zvonuri aparute pe internet potrivit carora centrul comercial Galleria se va inchide in urmatorul an, ca acest scenariu este exclus si ca pana acum ”au plecat cei care nu plateau chiria sau aveau probleme cu insolventa”.

”Este dificil in acest moment sa aducem chiriasi noi, mai ales din cauza loviturii de imagine pe care a suferit-o Galleria Arad prin plecarea Cora. Totusi, exista discutii avansate pentru ocuparea spatiilor ramase goale”, a afirmat un oficial al GTC.

Citeste si:
Un hipermarket din Capitală a fost închis de ANPC din cauza mai...
Un hipermarket din Capitală a...

Centrul comercial Galleria Arad, care are o suprafata neta de inchiriat de 35.000 de metri patrati, a fost deschis in octombrie 2011, in urma unei investitii de aproximativ 70 de milioane de euro.

GTC Romania a investit in 2014 peste 1,5 milioane de euro in acest mall, inaugurand RoboLand, cel mai mare parc de distractii dintr-un centru comercial la nivel regional, si organizand sute de evenimente si campanii destinate comunitatii locale, de la o expozitie de dinozauri in parteneriat cu National Geographic la diferite workshop-uri, targuri si concursuri.

GTC Romania a fost infiintata in 1999 si face parte din GTC Group, companie cu o experienta de peste 18 ani in dezvoltarea de proiecte imobiliare in zece tari din Europa Centrala si de Est: Polonia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Republica Ceha, Rusia si Ucraina.

Citeste si:
Programul magazinelor de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Programul magazinelor de...

GTC Romania este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, avand un portofoliu format din proiectul de birouri City Gate din Bucuresti, ansamblul rezidential Rose Garden, amplasat in Bucuresti, si doua centre comerciale sub brandul Galleria - in Arad si Piatra Neamt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.