Business 22 Mai 2015 17:29
Iulius Mall Suceava a anuntat, vineri, ca in toamna acestui an va deschide impreuna cu Cinema City un cinematograf multiplex cu opt sali, cu peste 1.300 de locuri, in timp ce alte doua cinematografe se vor deschide in acest an in municipiu, unul al Suceava Shopping City, celalalt al Primariei.

Potrivit unui comunicat al Iulius Mall Suceava, cinematograful va ocupa o suprafata de aproximativ 2.500 de metri patrati, va avea opt sali complet digitalizate si va oferi spectatorilor posibilitatea de a viziona cele mai noi block-bustere hollywoodiene, disponibile si in format 3D, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citata mentioneaza ca cinematograful din Iulius Mall Suceava va oferi sali spatioase, cu fotolii confortabile, de mari dimensiuni, dispuse in amfiteatru, ce confera unghiuri perfecte de vizibilitate, dar si proiectoare si sisteme de sonorizare profesionale, pentru o calitate de neegalat a sunetului si a imaginilor.

"Ne bucura faptul ca, prin colaborarea cu Cinema City, le vom oferi bucovinenilor experienta cinematografica pe care si-o doresc. Avand alaturi un partener de incredere – parte din Cineworld Group, al doilea mare lant de cinematografe din Europa – avem certitudinea ca noul multiplex din Iulius Mall Suceava va fi unul de top, dotat cu tehnologii de ultima generatie si pe care clientii nostri il vor indragi”, a declarat Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius Mall Suceava.

Un alt centru comercial din municipiu, Suceava Shopping City, a obtinut la inceputul lunii mai certificatul de urbanism pentru amenajarea unui cinematograf multiplex pe 1.200 de metri patrati, cu cinci sali, care ar urma sa fie inaugurat in luna octombrie, acest cinematograf urmand sa fie operat de Cinegrand.

Si Primaria Suceava finalizeaza in a doua jumatate a acestui an lucrarile la fostul Cinema Modern care va deveni Centrul Cultural Bucovina, unde va functiona si un cinematograf cu dotari 3D si 4K. In anul 2008, cu cateva luni inainte de inaugurarea Iulius Mall Suceava, presa locala anunta ca Iulius Group a semnat cu Cinema City contractul pentru deschiderea in cadrul mall-ului sucevean a zece sali de cinema.

"Conform contractului semnat cu Cinema City, unul dintre cei mai mari operatori de profil din Europa, compania va deschide in Iulius Mall Suceava zece sali de cinema cu o capacitate totala de 1150 locuri”
, scria presa locala la acea data.

Citeste si:
Un oraș din România oferă bilete la cinematograf pentru persoanele...
Un oraș din România oferă...

Iulius Mall Suceava a fost deschis publicului in 2008, in urma unei investitii de peste 60 de milioane euro, iar cei aproximativ 50.000 de metri patrati inchiriabili gazduiesc peste 150 de magazine.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din Romania si face parte din Cineworld Group, lantul de cinematografe clasat pe locul al doilea in Europa. Compania are multiplexuri in 13 orase din tara: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Targu Jiu, Targu Mures si Timisoara. In total, Cinema City opereaza 18 multiplexuri, cu 168 de sali si 32.449 de locuri.

Cineworld Group este prezent in noua tari, detinand 205 multiplexuri cu 1.890 sali, printre care se numara 23 de sali IMAX si 9 sali 4DX. Primul cinematograf al grupului a fost deschis in 1930 in Haifa, Israel, compania extinzandu-se in Europa Centrala in 1997 si intrand in Romania in 2007.

Citeste si:
Cinema City a inaugurat in Iulius Mall din Cluj-Napoca cea de-a 5...
Cinema City a inaugurat in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.