Business 15 Mai 2015 11:49
Prima proiectie a cinematografului 4DX, unicul din Romania, deschis de Cinema City in centrul comercial Mega Mall din Bucuresti, are loc vineri, de la ora 13.30, cu filmul "MadMax", sala avand o capacitate de 128 de locuri, iar preturile biletelor pentru filmele 3D sunt intre 36 de lei si 45 de lei.

Cinematograful 4DX permite spectatorilor sa descopere si sa testeze cum apa, vantul, lumina, miscarea si mirosul le vor crea senzatii atat de puternice, incat vor simti ca fac parte din film. Noul multiplex din Mega Mall are 14 sali complet digitalizate, dintre care o sala 4DX, cu 128 de locuri, capacitatea totala simultana a multiplexului fiind de 2.366 de locuri. "Noi deschidem cinematograful azi (vineri - n.r.), la ora 12.00. De la 13.30 avem prima proiectie in sala 4DX cu filmul «Mad Max - Drumul furiei»", a declarat pentru MEDIAFAX Ioana Ionescu, marketing manager al Cinema City Romania.

Fimul, in regia lui George Miller, ii are in rolurile principale pe Tom Hardy, Nicholas Hoult si Charlize Theron. Pretul biletelor pentru filmele 3D proiectate in sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni pana joi, inainte de ora 17.00, iar dupa aceasta ora biletele costa 37,5 lei. De vineri pana duminica, inainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcand la 45 de lei de persoana. Cinematograful 4DX urmeaza sa fie lansat oficial pe 19 mai, in cadrul unei conferinte de presa.

Cinema City Romania este parte a retelei Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est. Compania detine un lant de 99 multiplexuri Cinema City si 10 teatre IMAX in sapte tari, respectiv Israel, Polonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Slovacia si Romania.

Prezenta pe piata romaneasca din 2007, compania are 17 multiplexuri in Bucuresti si alte 12 orase, cu un numar de 154 de sali si peste 28.000 de locuri. In centrul comercial AFI Cotroceni, Cinema City opereaza singura sala IMAX din Romania. La nivel global, exista peste 150 de sali cu cinematografe 4DX in 30 de tari. Majoritatea filmelor sunt produse la Hollywood (170 de pelicule), dar si in Coreea de Sud (50 de pelicule). Salile trebuie sa fie special concepute si echipate cu tehnologie 4DX. Aceasta noua experienta a fost disponibila pentru public in 2009, odata cu lansarea filmului "Calatorie spre centrul pamantului/ Center of the Earth in Seoul", in Coreea de Sud. Tehnologia 4DX este detinuta si dezvoltata de o companie din Coreea de Sud, CJ 4DPLEX, parte a CJ Group.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.