Business 14 Mai 2015 14:56
Euro a atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni in raport cu dolarul, sustinut de cresterea randamentelor obligatiunilor guvernamentale din zona euro, care tin cotatiile actiunilor in defensiva, transmite Reuters.

Investitorii analizeaza datele de miercuri referitoare la cresterea economica relativ puternica din zona euro, care contrasteaza cu vanzarile de retail din Statele Unite, care au dezamagit in aprilie, cu o stagnare.
Euro a urcat cu 0,5%, la peste 1,1415 dolari pe unitate, aducand avansul din ultima luna la aproape 9%, in conditiile in care diferenta dintre randamentele obligatiunilor americane si cele din zona euro, pentru scadentele de 10 ani, a scazut fata de un maxim istoric atins in luna martie, scrie MEDIAFAX.

Toate pietele de capital din Europa evolueaza in declin joi, investitorii fiind ingrijorati de instabilitatea si inasprirea conditiilor financiare rezultate din scaderea preturilor obligatiunilor si cresterea randamentelor.
Indicele FTSE 600 este in coborare cu 0,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,5%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,7%.

"Euro continua sa isi revina, sustinut de cresterea randamentelor obligatiunilor din zona euro si, partial, de cresterea economica din regiune si asteptarile pentru o inflatie mai ridicata", a declarat Lee Hardman, analist la BTMU in Londra. Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane in raport cu sase monede, a scazut la minimul ultimelor patru luni, de 93,175 puncte.

Momentul in care Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite va incepe cresterea dobanzilor pare sa se indeparteze, asa ca investitorii renunta la plasamentele pe termen lung in dolari, iar indicele dolarului a scazut cu circa 7%, de la un maxim al ultimilor 12 ani atins in luna martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.