Business 13 Mai 2015 09:30
Rusia ar putea deveni membra a Uniunii Europene in urmatorii 20 de ani, afirma presedintele Cehiei, Milos Zeman, intr-un interviu acordat ziarului Kommersant.

"Rusia ar putea deveni membra a Uniunii Europene, dat fiind ca economiile noastre sunt complementare. Rusia are nevoie de tehnologie moderna, iar Uniunea Europeana are nevoie de resurse energetice", a explicat Milos Zeman, potrivit site-ului agentiei Sputnik.

Referindu-se la situatia politica din Rusia, Zeman a apreciat ca aceasta tara este "in general o democratie".

"In primul rand, sunt alegeri libere. In al doilea rand, exista partide politice. Exista opozitie, nu este mare, dar este problema lor, responsabilitatea lor. In plus, democratia consta si in descentralizare si in autoguvernare la nivel regional. Si mai important este sa ai un sistem de distribuire a puterii in care zonele regionale se bucura de o libertate maxima - cred ca aceasta este democratia", a spus Milos Zeman, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Cehiei a participat la parada organizata sambata la Moscova cu ocazia implinirii a 70 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.