Business 7 Mai 2015 16:59
Desi Lenovo nu a atras atentia prea mult in Europa in ultimii ani, aduce pe piata in prezent o gama larga de produse hi-tech excelente pentru client.

Tableta Lenovo A5500 produsa de brandul chinez intra pe piata din Romania in concurenta cu marci apreciate si cu traditie ca Samsung, Asus, Acer. Aceasta prezinta o varietate de functii, capabilitati si culori variate care ii asigura success pe piata in ceea ce priveste segmentul tinta.

Design

Modelul A5500 al tabletei pastreaza marginile rotunjite specifice marcii Lenovo. Spatele mat este acoperit de un finisaj din policarbonat ceea ce-l face placut la atingere, fara sa preia amprentele utilizatorului si avand aderenta pe diverse suprafete. Pachetul Lenovo contine tableta, un adaptor de incarcare la retea de 220V, un cablu de date micro-USB 2.0 si manualul de instructiuni pentru utilizator.

Modelul A5500 este mai subtire decate cele anterioare, avand dimensiunile 217 x 136 x 8.9 mm, dar are marginile pe langa display mai mari decat principalul adversar din aceeasi categorie si generatie, LG Gpad 8.0.

Tableta este putin mai greu de manevrat din cauza latimii ei.

Culorile disponibile sunt: alb, albastru inchis, rosu si galben. Marginile display-ului pastreaza culoarea neagra, in timp ce spatele tabletei este colorat. Tableta are o buna dispunere a butoanelor. Astfel exista o distanta optima intre butonul de pornire/oprire si butonul de control al volumului, pentru a evita stingerea acesteia.

Butoanele sunt pozitionate pe partea laterala dreapta, specific utilizatorilor dreptaci. Pe partea laterala stanga se poate introduce cardul microSD si SIM-ul. Camera foto principala este pozitionata in coltul din dreapta sus, ceea ce va multumi utilizatorul, neavand cum sa acopere camera in timpul realizarii unei fotografii sau a filmarii. Camera foto secundara este pozitionata langa senzorul de luminozitate pe partea frontala. Noutatea acestei tablete si unul dintre avantaje este amplasarea in partea de sus si de jos a display-ului a difuzoarelor stereo bifonice.

Display

Dimensiunea ecranului este de 8” si are o rezolutie de 800x1280 pixeli, la o intensitate de 189 ppi. Display-ul are posibilitate de multi-touch de pana la 10 degete concomitent si este unul IPS LCD capacitiv. Nu prezinta intarzieri la rotirea automata a ecranului.
Citeste si:
5 laptopuri ieftine, dar cu care iti faci treaba
5 laptopuri ieftine, dar cu...

Tableta are specificatii peste media altor produse din aceeasi clasa, dar culorile nu sunt la fel de vii si nici nu exista un reglaj al intensitatii acestora. Unghiul de vizionare este foarte mare, prin urmare utilizatorul va putea citi excelent indiferent de pozitia tabletei fata de ochii cititorului. Costul scazut al tabletei este dat si de tipul de sticla netratata, fara protectie Gorilla Glass care acopera display-ul. Tableta prezinta toata aplicatiile pe homescreen.

Performante

Tableta are un procesor entry-level Quad-core cu o frecventa de 1,3GHz. produs de MediaTek. Acesta este potrivit pentru a se descurca foarte bine cu cele mai utilizate aplicatiile si diverse solicitari. Are GPU integrat, model PowerVR SGX544, excelent pentru capacitatea si rezolutia tabletei.

Tableta are integrata foarte bine si partea de conectivitate la Bluetooth 4.0, Wi-Fi, 3G si GPS realizata de catre MediaTek care a lucrat cu tehnologia System on a Chip.

Citeste si:
6 efecte negative pe care le are calculatorul asupra vederii tale
Ochii tăi vor fi afectați: 6...

Tableta vine cu o evolutie fata de modele anterioare si la nivel de performanta. Astfel chipsetul MT8121 creste perfomanta cu 10 procente fata de chipsetul Tegra 3. Cu alte cuvinte, Asus Transformer Pad Infinity detine 115 puncte fata de 107 puncte obtinute de catre Asus.
Performanta creste cu aproape 45 de procente fata de A1000, modelul anterior in Geekbench 2, practic cu 1300 de puncte in plus. In ceea ce priveste performanta la nivel de navigare, tableta este de 2 ori mai slaba fata de iPad Mini si Tab Pro 8.4, dar mai sus fata de iPad Mini si Tab Pro 8.4

La nivel de memorie flash, aceasta are 16 GB cu o viteza de scriere de 23 MB/s si de citire de nu mai putin de 63 MB/s. Acumulatorul este performant, iar capacitatea acestuia de 4299 mAh ii ofera tabletei 22 ore de utilizare fara conexiuni si 9 ore daca se folosesc conexiunile de date, Bluetooth, etc. Tableta incanta si la nivelul sunetului, avand Dolby surround inclus, difuzor integrat pe spate, depasind cu mult alte tablete.

Citeste si:
Beneficiile unui Monitor Gaming Acer
Beneficiile unui Monitor...

Software

Modelul acesta de tableta vine din fabrica cu sistemul de operare Android 4.2, dar datorita unui update gratuit oferit utilizatorului, sistemul va rula Android KitKat 4.4.2. Toate aplicatiile sunt afisate direct pe Homescreen, neexistand un meniu special pentru ele. Pentru ca utilizatorul sa beneficieze de toate facilitatile sistemului de operare KitKat, se poate instala un launcher gratuit din Magazinul Play. Pentru a accesa anumite scurtaturi des folosite sau pentru a ajusta profilul de display necesar cititului sau multimedia se poate utilizea o bara de meniu creata special numita „Smart Side Bar”.

Aplicatiile minim necesare pentru a putea folosi tableta vin preinstalate: Kingsoft Offie, Navigatie Route 66, un editor foto si un player pentru multimedia. Pentru a partaja date, aplicatiile din seria DOit de la Lenovo nu au nevoie de retea. De asemenea ele previn programele malware, virusii si fac backup pentru contacte, mesaje SMS.

Citeste si:
Samsung lansează un smartphone pentru fanii BMW
Samsung lansează un...

Multimedia

Lenovo s-a concentrat foarte mult sa aiba un player dedicat si complex, cu multe setari, care include Dolby Digital si partea de surround.

Pentru partea foto, desi nu aduce o performanta, permite multe setari pentru a realiza fotografii de calitate. Desi tableta nu are blitz incorporat, utilizatorul poate folosi HDR pentru a alege si combina mai multe tipuri de expunere. Are un senzor de 5 MP la camera principala, iar filmarea se face la maxim 1280×720 px la 30 frames/sec. Utilizatorul poate folosi usor playerul video si distribui materialul filmat prin e-mail sau pe retelele de socializare. Filmarile sunt de 720p sau 1080p in functie de ce se alege si nu prezinta intreruperi si nici o imagine sacadata. Un alt avantaj il prezinta Radio FM accesibil.

Concluzii

Tableta Lenovo A5500 se adreseza segmentului middle-low de utilizatori, detinand foarte multe functii, depasind concurenta la nivel de sunet prin integrarea Dolby Digital Plus.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.