Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, a primit, marti, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea de business Money News, la care va lucra o parte din echipa postului The Money Channel, care s-a inchis pe 25 aprilie.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii M&M Channel SRL din Bucuresti de acordare a unor licente pentru difuzarea prin satelit si prin retele de comunicatii electronice a televiziunii Money News. In urma analizarii proiectului, CNA a decis cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de marti (Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu) sa acorde licentele pentru televiziunea Money News.

Asociatii societatii M&M Channel SRL sunt Triumf Construct SA (90%) si Mihaela-Anca Basarab (10%). Mihaela-Anca Basarab este si administrator al societatii M&M Channel SRL. Totodata, actionarii Triumf Construct SA sunt Mohammad Murad (99,987%) si Elena Paun (0,013%), potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a CNA.

Televiziunea Money News va avea un profil tematic (business-economic) si va difuza programe de informare (57,6%), dar si programe educative si culturale (21,4%), programe de divertisment (1%), publicitate (18%) si teleshopping (2%). Printre emisiunile care vor fi difuzate de Money News se numara "Early News", "Early Business", "Money News", "Business Break", "Cont Curent", "Economia Altfel", "Intelege piata", "Europa", "Intreprinzator", "Ora de business", "Cafeneaua politica", "90 de minute", "Pentru weekend", conform dosarului depus la CNA.

Studiourile televiziunii Money News vor fi intr-un imobil din Calea Floreasca din Bucuresti. Potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a CNA, investitia initiala in proiect este de circa 5 milioane de euro. Investitia apartine finantatorului (Mohammad Murad), care va pune la dispozitia Money News dotarile tehnice necesare transmisiei acestei televiziuni.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

La sedinta CNA de marti a fost prezenta o delegatie din partea societatii M&M Channel SRL, formata din Daniel Apostol, coordonatorul proiectului Money News, Horia Alexandrescu, Mihaela Basarab, Loredana Popescu, Vladimir Bogdanescu si Constantin Rudnitchi. "Ne-a propus sa continuam un demers in care credem si anume o televiziune care sa contribuie la sporirea gradului de educatie economica si financiara", a spus Daniel Apostol, precizand ca o parte din echipa care a lucrat la The Money Channel va lucra la noua televiziune Money News.

Daniel Apostol a spus, insa, ca grila de programe a Money News va fi una noua si diferita de cea a The Money Channel. Acesta a mai spus ca "filosofia de la care a plecat scrierea proiectului Money News s-a exprimat in trei cuvinte - «informatie pentru educatie»". "Ne-am propus sa ne ducem catre institutiile si autoritatile statului care au un astfel de rol, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara, n.r.), BNR (Banca Nationala a Romaniei, n.r.) (...) Am purtat discutii si cu asociatii patronale, forumuri si organisme implicate in viata economica a tarii", a mai spus Apostol.

Citeste si:
Admitere facultate 2022: studenții ar putea da licența mai târziu
Admitere facultate 2022:...

El a spus, insa, ca Money News nu isi propune sa fie "o telescoala". "Nu veti vedea pe cineva in calitate de profesor, cu o tabla in spate, care preda un curs de economie (...) Vrem sa crestem calitatea informarii in zona informatiilor economice", a spus Apostol. "Incercam sa promovam acest mecanism pentru care am militat, pentru care am propus o serie intreaga de idei si de teme. Zona economica este esentiala in dezvoltarea Romaniei", a spus si Horia Alexandrescu.

Raspunzand unor intrebari privind sustenabilitatea proiectului Money News, Daniel Apostol a spus ca echipa televiziunii a avut o discutie cu finantatorul si are un termen de trei ani pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, potrivit Mihaelei Basarab, exista intentia ca persoanele care au realizat proiectul Money News sa detina si actiuni la aceasta televiziune. "Este vorba despre implicarea activa a intregii echipe si pe parcursul desfasurarii lucrurilor, asta se doreste, ca implicarea sa fie inclusiv in partea de actionariat", a explicat Mihaela Basarab.

Citeste si:
13 ani de la prima emisie. 13 ani de când România este ZU....
13 ani de la prima emisie. 13...

Membrul CNA Gabriel Tufeanu a spus ca Money News este "practic un nou The Money Channel, care a esuat". El a intrebat echipa Money News daca acesta este "un proiect viabil", in conditiile in care The Money Channel a esuat din punct de vedere financiar. "Daca nu as crede ca este viabil, nu as fi aici. Avem o capacitate de a intra in emisie intr-un interval de timp foarte prompt, pentru ca avem la dispozitie o baza de emisie de la care plecam. Suntem pregatiti pentru proiectul acesta", i-a raspuns Daniel Apostol.

Totodata, Daniel Apostol a spus ca Money News va emite in cateva saptamani. Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, dupa primirea licentei, ca echipa televiziunii urmeaza sa demareze discutiile cu marii operatori de cablu pentru retransmiterea noii televiziuni Money News. In acest sens, la CNA a fost depus un acord de principiu pentru retransmisia Money News pe reteaua Ines Group si pe retele ale Telekom Romania.

Citeste si:
Digi Info si Neptun TV Bucuresti risca sa-si piarda licentele
Posturile Digi Info si Neptun...

Echipa televiziunii ar urma sa fie formata din aproximativ 30 de jurnalisti, dupa cum a explicat Daniel Apostol pentru MEDIAFAX. Alaturi de Daniel Apostol, in echipa Money News se vor regasi, printre altii, Loredana Popescu, Horia Alexandrescu, Constantin Rudnitchi, Liviu Moldovan, Alexandra Stanescu si Constantin Opris.

Pe de alta parte, in sedinta din 23 aprilie, CNA nu a prelungit licenta audiovizuala a televiziunii The Money Channel, detinuta de Realitatea Media SA, care a expirat pe 25 aprilie, dupa ce a constatat ca nu sunt indeplinite conditiile legale pentru prelungire. Neprelungirea unei licente a unei televiziuni este echivalenta cu faptul ca respectivul post TV nu mai poate emite.

Aflata in insolventa din septembrie 2011, societatea Realitatea Media SA este controlata de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru (aflat in prezent in arest, dupa ce, in noiembrie 2014, a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare intr-un dosar privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro). In ultimii ani, televiziunea The Money Channel a functionat in baza unui parteneriat pe care Realitatea Media SA l-a avut cu omul de afaceri Mohammad Murad, scrie mediafax.

Pe 30 aprilie 2013, odata cu structura de programe a The Money Channel, Consiliul National al Audiovizualului a aprobat si functionarea televiziunii din noile sale studiouri din Bucuresti. Imobilul in care au fost amenajate noile studiouri ale The Money Channel este detinut de Mohammad Murad, cel care finanta televiziunea in noua formula, dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din Realitatea Media.

Pe de alta parte, la inceputul anului 2014, Mohammad Murad a incercat, fara succes, sa obtina o licenta de la CNA pentru a-si lansa propria televiziune de business si lifestyle, cu denumirea TV Life.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.